Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Nove vrste, novi običaji


-James, znaš što mi je upravo palo na pamet? Ti si zapravo paleontološka anomalija, Australopitekus primus van afrikanus!

Ha?! -zagrcnuo se Bond i zabuljio u Holmesa koji je usredotočeno hrskao keksiće.

Evo, samo za na primjer reci, koja je tvoja najdraža australska životinja? - pitao ga je dalje Holmes između dva gutljaja engleskog čaja. No dok mu je glas bio ozbiljan oči su mu se vragolasto svjetlucale, a to znači da je bio u jednom od onih svojih posebno zajebantskih stanja koja su Bonda u njihovim redovitim prijateljskim čavopijstvima ponedjeljkom u Klubu đentlmena pomalo živcirale (jer su s nepredvidljivim Holmesom uvijek predvidljivo bila na njegov, Bondov, račun).

-Holmes, ne zezaj.

Mogao bih ti doduše ekstrapolirati iz debljine nanosa na tvojim potplatima, tog sivog končića na lijevom reveru i bombonu od eukaliptusa u stražnjem ti džepu -nastavio ga je cimati Holmes –ali za moje dedukcijske metode nema potrebe, odgovor je očigledan već i s obzirom na tvoju umiljatu prirodu.

-Sherlock, ne seri.

-Koala! Naravno – zacerio se slavni detektiv odlažući porculansku šalicu na ulašteni čajni stolić od mahagonija – Bući-bući!

Bond samo frkne nosom na prijateljevo glupiranje i zagrize svoj čajni keksić. Možda ga, ako ga bude odlučno ignorirao, ova luda faza brže prođe.

-No dobro, dobro, nemoj se odmah kostriješiti kao tasmanijska neman! –zabavljeno ga nastavi izazivati Holmes – Hoću reći da znam kako ti, iako osebujno jedinstven, ipak nisi čovjek od jednine.

Bond ga upitno pogleda – Jednine?

-No pa da, tebi su ipak iz land down under najdraže neke druge zvjerke. Dakle, množina. Kako ono bješe po novopisu, Nicole kidman, Kylie minogue, Margot robbie?

Bondu se u kutu usana otme osmijeh – Ne šegači Šerloče holmesu! Ipak su to Kidman, Minogue i Robbie!

Ne ako su se spetljale s tobom, bond, bond Jamesu! – zasmijulji se Holmes i također zagrize keksić.

Bond zakoluta očima i srkne čaj. Ovomu, izgledno je, nije bilo kraja.


Post je objavljen 07.11.2016. u 15:30 sati.