Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/projektbgo

Marketing

Zagreb i mjere za zadržavanje mladih



Iz Zagreba se u posljednje četiri godine iselilo oko 70 tisuća ljudi. Upravo kako bi zaustavili taj odljev mladih, iz Grada su najavili najnoviji projekt. Mladima će omogućiti kupnju prvog stana s kamatom od samo dva posto i uz kredit u kunama. - Moramo voditi računa o onima koji su ugroženi, koji su u utakmici kapitala na margini ili oni koji dolaze, a to su mladi.

Bit ćemo prvi u Hrvatskoj - najavio je gradonačelnik Milan Bandić, te od detalja samo otkrio kako je projekt već dogovoren s jednom poslovnom bankom. Prema najavljenom modelu, povoljne kamate će se subvencionirati iz gradskog proračuna, ali još nije poznato koliko će novca za to trebati osigurati u gradskoj blagajni.

Mogu samo reći da se neće graditi nove zgrade, nego je riječ o sagrađenim stanovima koji godinama stoje prazni. Ostalo ćete doznati na vrijeme - poručio je Josip Krajina, voditelj gradske službe za informiranje. Prema posljednjim podacima, u Zagrebu je 10.000 praznih stanova, većinom novogradnje koje građevinski poduzetnici uslijed strmoglavog pada tržišta nekretnina nisu uspjeli prodati, pa je sada većina njih u vlasništvu banaka koje su tim građevinarima i davale kredite za gradnju stanova. Stručnjaci suzdržani Zgrade se nalaze po raznim lokacijama u gradu.

Link na cjelokupni članak: http://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb/nove-mjere-grada-za-zadrzavanje-mladih-u-zagrebu-mladi-ce-prvi-stan-moci-kupiti-uz-kamatu-od-samo-dva-posto/186307/

Post je objavljen 07.11.2016. u 13:39 sati.