Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/projektbgo

Marketing

Promjene u gradnji Zagreba



Baš bi bilo super da nam grad dobije "zagrebački" štih kakav je nekada imao, a to moramo odnjegovati mi...... ili prepustiti da nam grad kreiraju ovi koji su izkreirali Trešnjevku, Vrbik, Kajzericu, Lanište, ove od stakla i pleha tzv. business tornjeve i shoping centre od kartona i puno lampi, kaj buju svi strunuli za 20 godina.

Mi vidimo i znamo kakav su grad htjeli i napravili i kaj su nama ostavili naši preci, HNK, biblioteku, umjetnički paviljon, Zrinjevac, parkove, Lenuccijevu potkovu i sve ove prekrasne zgrade u nasljeđe. A što ćemo mi ostaviti?! West gate i city centar One i one kutije kaj se grade bez plana, reda i logike! Kod mene u Vrbanićevoj, doselila sam se prije 6 godina tamo i bio je to još tada miran građanski gradski kvart.

U posljednje 3 godine tamo su izgradili oko mene desetak MEGA-zgrada, mravinjaka kaj jedni drugima gledaju u tanjur i kupaonu, s time da niti jedna jedina zgrada nije ista visine! Niti jedna. Ja to vidim iz svog stana: sve zgrade uglavnom su iste visine 4-5 katova, a ove nove svaka svoje, 8-10 katova... I svaka svoje boje. I stila tzv. novo bosanske urbane arhitekture na zagrebačkom terenu!

Link na cijeli članak: http://croatia.ch/zanimljivosti/110110.php

Post je objavljen 07.11.2016. u 13:26 sati.