Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/projektbgo

Marketing

Fitness trendovi za žene




Globalni rast fitness trendova i težnji za zdravim načinom prehrane, ali i zdravim životom općenito obilježili su posljednjih nekoliko godina. Podizanje svijesti o prethodno navedenim potrebama dovelo je do prisutnosti sve većeg interesa za vježbanjem, a samim time i do otvaranja novih fitness centara i pojave osobnih fitness trenera. Neki od fitness trendova kod ženske populacije koji su obilježili prethodnu godinu u RH su aerostretching, reformer, ballet body, triatlon i fit boks.

Aerostretching je jedan od trenova koji se itekako istaknuo. Podsjeća na antigravitacijsku jogu, a tijekom izvođenja vježbi ne istežu se samo mišići nogu, već i cijelo tijelo. Rezultati koje donosi aerostretching su povećana pokretljivost kralježnice, pravilnije držanje, fleksibilnost mišića i ligamenata i poboljšanje tonusa.

Ballet body uključuje vježbe koje su prilagođene početnicima, a spoj su različitih popularnih disciplina poput aerobika, pilatesa, stretchinga, joge i suvremenog plesa. Dio vježbi izvodi se pomoću šipke, međutim intenzitet vježbi prilagođen je početnicima, što znači da nema složenih salta i skokova. Rezultati koje donosi ovaj tip fitnessa je ispravnost držanja, učvršćena stražnjica i mišići bedara i listova.

Triatlon je sportski trening koji objedinjuje tri discipline: plivanje biciklizam i trčanje. Bez obzira na zahtjevnost, ovaj je tip treninga iznimno popularan, a kao rezultat korištenja povećava izdržljivost, razvija sve mišićne grupe i pomaže izgubiti suvišne kilograme.

Fit boks je puno lakši od običnog boksa, a umjesto sparing treninga u ringu, fokus se seli na vježbe na šipkama i udarce u vreću. Vježbajući na taj način poboljšava se rad kompletnog kardiovaskularnog sustava, koordinacija pokreta i izdržljivost.

http://www.sretna.hr/zdravlje/vjezbanje/fitness-trendovi/


Post je objavljen 07.11.2016. u 12:18 sati.