Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igrajtajpikado

Marketing

Bili smo na masteru Zagrebačke županije...

U subotu 29. listopada u prostorijama CB „Lob“ održan je prvi ovosezonski Master turnir Zagrebačke županije. Ukupno 79 prijavljenih u pojedinačnoj konkurenciji te 30 parova u disciplini slučajnih parova otvorilo je sezonu koja se sastoji od 5 turnira ove serije. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji bio je Boris Krčmar, koji je slavio i u disciplini slučajnih parova u tandemu s Ivicom Cavrićem.

Svaki je Masters poseban na svoj način, a meni je ovo bio prvi ovakve vrste. Da pojasnim: Master turniri Zagrebačke županije nemaju discipline po kategorijama, već svi igrači zajedno igraju 501 MO. Moram priznati da sam ostala jako ugodno iznenađena kada spojiš činjenicu da nema kategorija, a s druge strane toliko je igrača na turniru, a ono što me posebno dojmilo jest to da vodstvo saveza ne naplaćuje kotizacije damama koje odluče igrati na turniru.

Što se tiče konkurencije, i po tom su pitanju ovi turniri poprilično opaki jer na spisku prijavljenih našla su se neka od najvećih i najpoznatijih imena hrvatskog pikada – kao da si na mini HPS Masteru.


Dvoboj bivših suigrača za prvo mjesto

Velika brojka prijavljenih u pojedinačnoj konkurenciji rezultirala je i odličnim mečevima koje smo imali prilike gledati. No poslastica večeri pojedinačnog dijela natjecanja definitivno je bio finalni susret bivših klupskih suigrača, Borisa Krčmara i Matije Gazibare.

Na subotnjem su se masteru njih dvoje sreli čak dva puta, a u oba je susreta bolji bio Krčmar. Nakon što ga bacio na lijevu stranu, Gazibara je nizom pobjeda kroz repasaž došao do finala lijeve strane. No do samog je finala odradio nekoliko teških mečeva, a pretpostavka autorice teksta je da su definitivno najteži bili oni protiv Pečnjaka, Biškupića i raspoloženog Grubišića s kojima Matija od ove sezone dijeli klupski dres. U finalu lijeve strane bio je bolji od Ljubića, a u finalnom je meču s 2:0 prvo poravnao rezultat, no manjak preciznosti na izlazu presudio je meč u korist aktualnog svjetskog i europskog prvaka . Treće je mjesto osvojio Alan Ljubić, a četvrti je bio Željko Grubišić.

Nakon pojedinačne discipline, rezime je bio: Janje Alfa Team 2, Ban Jelačić 2.




Cavrić i Krčmar najbolji u parovima


Legendarno ime hrvatskog pikada, Ivica Cavrić, u pojedinačnoj je konkurenciji zabilježio nešto skromniji nastup nego što smo navikli od njega, no dojam je popravio u disciplini slučajnih parova gdje je slavio u tandemu s Borisom Krčmarom. U finalu su bili bolji od Željka Grubišića i Nevena Rešetara, dok su treći bili Mario Habljak i Milan Perić.

Nakon discipline DYP parova, rezime je bio: Janje Alfa Team 3, Ban jelačić 4.


Zašto zbrajam? Pa iz jednog jednostavnog razloga što u ove dvije ekipe ima igrača koji su već godinama u samom vrhu hrvatskog pikada, a njihove međusobne susrete moći ćemo vidjeti tek na Ekipnom državnom prvenstvu i na Završnici kup natjecanja (tu bi sada trebala napisati 'ako se plasiraju', ali malo mi je bedasto to napisati uz dužno poštovanje prema ostalim ekipama). Postavu Janjeta ove godine čine Boris Krčmar, Alan Ljubić, Krešo Kranjčina, Mijo Pavlović, Ljubomir Koren, Tomislav Ivić te kapetan Dražen Vranjković, dok pod kapetanskom palicom Davora Gregurića za Ban Jelačić ove godine strelice bacaju Ivica Cavrić, Dragutin Pečnjak, Dean Biškupić, Matija Gazibara, Željko Grubišić te pojačanje iz Varaždina, Dean Pokos. Kada u taj prvoligaški koš stavimo još i ekipe poput Dioklecijana te Posejdona 2 iz Splitsko-dalmatinske županije, možemo samo zaključiti da nas čekaju poprilično zanimljiva ekipna natjecanja na kraju ove sezone.

No, vratimo se na početak ovog teksta – bili smo na županijskom mastersu (tako ga oni zovu wink ) i cijelokupni je dojam jako dobar. Što više, odličan je i za svaku pohvalu, posebno što se brojke prijavljenih tiče (ne samo pojedinačno, već i u disciplini slučajnih parova).
Onima koji vole dobar pikado, svakako preporučam jedan izlet na njihove turnire. Požaliti sigurno nećete...


Post je objavljen 03.11.2016. u 12:05 sati.