Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Kruno Šafranić - Dejan Dobrinić i Čudnovati puteljak - Puteljkovi prijatelji

Kruno Šafranić - Dejan Dobrinić i Čudnovati puteljak - Puteljkovi prijatelji
Naklada Redak



Sve započinje prije 17godina zamjenom beba u rodilištu. Ali nije to obična zamjena, zamijenili su "obično" i "čarobno" dijete.
Dejan, 17godina kasnije, odlazi k djedu provesti praznike, u malo zagorsko selo. Iste noći dešavaju se čudne stvari u selu. Jutro nakon, Dejan se probudi u šumi. Sam i izgubljen, skoro se smrznuo u gomili snijega. Pronalazi ga starica i spasi mu život. Dejan kreće natrag u djedovo selo,ali nitko nije čuo za to selo. Šuma kroz koju putuje je skroz čudnovata, a snijeg ne prestaje padati. Uskoro ga napadaju i vuci. Nakon nekog vremena pojavljuje se i Tajana, mlada čarobnica, i Dejan otkriva da se nalazi u Čudnovatom svijetu, svijetu između običnog i čarobnog, i mora krenuti u borbu protiv zlog čarobnjaka Rjeina kako bi spasio i svoj svijet i Tajanin. Putem im se pridružuju i Puteljkovi prijatelji, a svaki od njih posjeduje neke neobične moći,a svi imaju zajednički cilj - uništiti Rjeina.

Početak ove knjige podsjetio me Harry Pottera, a ja jako volim HP. Na početku me malo živcirao stil pisanja, prejednostavne rečenice (možda sam ja previše navikla na komplicirane rečenice ), ali odjednom sam uvučena u radnju i više ništa nisam primjećivala, osim vukova protiv kojih sam se borila zajedno s Dejanom ( a borba je bila baš napeta).
Kako vrijeme odmiče to radnja postaje još napetija, borbe protiv zlih stvorenja sve su gore i opasnije, borba za goli život na svakom uglu Puteljka.
Očarana sam i zadivljena, već dugo nisam čitala takav fantasy s tako dobro izmišljenim i zamišljenim svjetovima i stvorenjima, valjda još od HP(i ako mi je Kruno otkrio da nikad nije čitao HP - Kruno, pod hitno to ispravi - HP je legenda koju moraš pročitati). Radnja se prekida kad postane prezabavno i prenapeto i sad sam sva u elementu i jedva čekam taj nastavak.
Priča o prijateljstvu koja se krije iza glavne radnje je vrlo poučna i dirljiva, svatko bi trebao imati takve prijatelje. Krije se tu još ponešto, ali to morate sami otkriti.
Preporučam svima koji žele "pobjeći" iz ovog ludog svijeta u još luđi i magičniji svijet, svima koji se žele okušati u borbi protiv zla, magije.

Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 03.11.2016. u 11:24 sati.