Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Foto-improvizacije

Postoje fotogafi koji ponekad sami konstruiraju vlastite kamere ili drugu fotografsku opremu, bilo da stvore vrlo kompleksne, ali sasvim funkcionalne komade foto opreme (npr. ubacivanje digitalnih senzora u antikne kamere), pa do onih čije su kamere zapravo na brzinu "sklepane" od priručnih dostupnih stvari, ali svejedno funkcionalne (uz možda malo veći fotografski napor).

Primjer jednog fotografa koji je snimao isključivo takvim improviziranim kamerama svakako je Miroslav Tichý, koji je svoje kamere izrađivao o kartona, limenki i pleksiglasa, i koje su bez obzira na vanjski izgled bile sasvim funkcionalne.

Najčešća vrsta fotografskih improvizacija su camere obscure koje je moguće složiti od bilo kakve kutije, kante, limenke, pa čak i od čitave zgrade, ili pak od "normalnog" fotoaparata kojemu se "stakleni" objektiv zamjeni rupicom... Tako je jedan fotograf složio kameru (cameru obscuru) od - krumpira.

This Photographer Turned a Potato Into a Camera

Drugi fotograf je pak za "Noć vještica" od kartona napravio kostim u obliku predimenzioniranog DSLR fotoaparata, koji je bio sasvim funkcionalan po pitanju snimanja fotografija! Naime, u taj svoj kostim je instalirao DSLR fotoaparat, bljeskalicu i ekran na pozadini.

This Guy Built a Fully-Functional Nikon Camera Halloween Costume

Post je objavljen 02.11.2016. u 21:46 sati.