Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/velikiplan

Marketing

102. OSLOBOĐENJE - RIŽINA POLJA

Simpatični Juraj izađe iz automobila, otvori prtljažnik i izvadi pozlaćeni AK-47 sa cloweinijskim grbom ugraviranim na kundaku. Naoružan priđe vatri pa iz džepa potegne iskaznicu Cloweinijske teritorijalne obrane i pokaže je tako da svi dobro mogu vidjeti. Norman ironično pohvali fotografiju, a Pero, ja, pa čak i Enc to nagradimo smijehom.
"Zarobljavam vas zbog prisutnosti Cravatske vojske na granici cloweinijskog životnog prostora!" rezolutno zaviče Juraj vidljivo uvrijeđen Normanovom šalom.
"Daj... pa maloprije si pojeo našeg kunića", kažem i prasnem u smijeh. Ostali se pridruže.
"Kunići su bili cloweinijski, a vaš ih je šofer ukrivolovio. Čak bi i to bilo dovoljno za privesti vas pravdi, ali to nisam učinio jer sam fer čovjek koji tijekom Dana Cloweinijskog Ponosa slavi u ljubavi prema svima kao što je i red", objasni krajnje ozbiljno.
"Djelovao sam temeljem zapovijedi dodijeljenog mi supervizora, gospodine Juraj", kaže Enc, brišući nos. Norman ga prostrijeli okrivljujućim pogledom. Enc ga pokuša ignorirati, ali ovakva izdaja teško će proći bez kazne.
"Imaš gladnu ženu i još neimenovano dijete, a ti se igraš rata. Sjedi i opusti se, klipane", prozbori potpuno zeleni Pero.
"Zeleni fantjek, još jednom otvori usta i zatvorim te u gepek", odbrusi Juraj.
"Ako to učiniš, a Pero slučajno detonira u prtljažniku, sve će nas pobiti", pokušam urazumiti luđaka koji ne shvaća ozbiljnost situacije.
"Neka šuti", odlučan je Juraj.
"Ne možeš nas zarobiti, čak ni zadržati. Pogledaj registraciju, imamo diplomatske tablice", kaže Norman.
"Ne tiče me se, niste u limuzini, a ako pokušate ući - izrešetat ću vas kao ementaler", mrko će Juraj, sada obnažen kao opaki desničar, cloweinijski teritorijalac.
Norman se potpuno umiri. Loš omen za mršavog ratnika ispred nas.
"Molim te, urazumi ga", zamolim Uršku, koja je u međuvremenu izašla iz automobila.
"Žena u Cloweiniji ne ide protiv supruga. Ni riječju, niti djelom... Nikada", mirno će ona.
Usprkos dobrim stranama Cloweinije, koje se još uvijek mogu naći u rijetkim rezervatima i kod nas, sada bi nam zaista odgovaralo da čovjek posluša malo ženskog razuma.
"Vidite kako u Cloweiniji prirodni poredak stvari čvrsto stoji na svome mjestu", doda ponosno Juraj i repetira kalašnjikov.
"Amen tome, gospodine Juraj", kaže Enc. Norman stisne usne.
Otočan se odmakne u strahu od Jurajeve gluposti i Perinog zelenila te pođe do malenog automobila odmah iza Jurajevog. Silom izbaci mladi bečki par pa pod prevelikim gasom uz klizanje u polukružnom okretu otperja smjerom Ljubljane uz krajnje nepoštovanje cloweinijske pune crte.

Post je objavljen 01.11.2016. u 12:25 sati.