Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Hrvatsko internetsko Go prvenstvo - 4. kolo

Online Go Server ( OGS )
23. - 30. 10. 2016. ( trajanje 4. kola )
20. 11. 2016. – ( predviđen kraj prvenstva )


Liga je ovim kolom zakoračila u svoj drugi, završni, dio. Naziru se vjerojatni pobjednici, ali još su moguća iznenađenja. U A i B ligi preostaju za odigrati još tri kola, dok smo u C ligi pred poslijednjim kolom.
Pogledajmo zbivanja po ligama protekloga tjedna.

Liga A

 Medak Robert (ForestTemple)  – Taušan Mato (mtausan) 0:1(11,5)
Popović Marko (tukki) – Medak Mirta (MirtaM) 0:1(21,5)
Furjanić Lovro (dakkon) – Medak Damir (DamirM) 1:0(51,5)
Meštrović Stjepan (GetStrong) – Smud Mladen (Muradenu) 1:0(pr.)
Prvi su, već u ponedjeljak, odigrali Medak Robert i Taušan. Pobjedio je Taušan sa 11,6 poena razlike i time je, izgleda, osigurao opstanak u ovoj ligi.
U srijedu boj biju Meštrović i Smud. U okršaju u sredini ploče Smud, kao i kolo ranije, ulazi u poenski manjak. Stjepan vješto vodi partiju u dobitak. Smudu izmiće ko u izgubljenoj poziciju i prijavljuje poraz predajom.
Medak Mirta i Damir igraju svoje partije u subotu popodne i navečer. Prva igra Mirta protiv Popovića. Bila je to zanimljiva borbena partija u kijoj Marko pokušava nalaziti složena rješenja, ali Mirta ispravno odgovara i do kraja ostvaruje prednost od 21,5 poena.
Furjanić i Damir Medak igraju partiju iz koje se može puno naučiti. Damir po pravilnom pristupu, školski hvata kutove, a i stranice. Lovri ostaje sredina, ali ogromna. Slijede Damorovi pritisci na tu sredinu i konačno upad u nju. Nastaje borba za dva oka. Lovro, manirom državnoga prvaka, vješto spriječava Damirovu namjeru i na kraju i pobjeđuje uvjerljivo sa 51,5 poena razlike.
Sada u ligi A vodi Stjepan Meštrović sa sve četri pobjede. Sa Furjanićem je već odigrao, pa su njegove šanse za prvaka ovdje realne i najveće. Sa po tri pobjede slijede Furjanić i Medak Damir, te sa dvije: Smud, Taušan i Medak Mirta. Popović i Medak Robert se još uvijek bore za prvu pobjedu.

Liga B
Sudar Vedran (VedranS)  – Hamer Ivan (ih5513)     0:1(pr.)
Novinc Dino (gosaur) – Medak Stjepan (Rufus3000) 1:0(pr.)
Ribičić Vladimir (ribabo) – Špoljarić Božo (bspoljaric) 0:1(52,5)
Odobašić Branko (bod) – Odobašić Dražen (pingponggo) 0:1(16,5)
Novinc Dino u ligi B nastavlja nizom pobjeda. Četvrtu je ostvario protiv Medak Stjepana. Kada je Stjepan uvidio da ne može spasiti svoju veliku grupu, predao je partiju. Dino sam vodi na tablici lige B.
Na drugom je mjestu, također sam, Špoljarić Božo, koji bilježi pobjedu protiv Ribičića. Uspio je Božo uhvatiti Vladimiru veliku grupu za pobjedu od 52,5 poena razlike.
Partija dva Odobašića, oca i sina, protekla je u borbenom tonu. Ishod? 16,5 za mlađega. E Branko, na mlađima svijet ostaje. Sada je Dražen treći, a Branko četvrti na tablici. Oba su sa po dvije pobjede. Sa Brankom je na tablici izjednačen Ribičić. Po broji pobjeda, dvije, im se na šestom mjestu pridružio Hamer koji je predajom pobjedio Sudara.
Sedmi je Medak Stjepan sa jednom pobjedom, a osmi Sudar još traži prvi bod.

Liga C
 Švarčić Goran (GoranSvr)         – Vranar Viktor (Vishykc)  0:1(pr.)
Ribičić Valentino (valentino.ribicic1998) – Đerek Bosiljko (NanarSin) 0:1(pr.)
Karaman Luka (Caraman) – Zvonar Petar (Zvone) neodigrano
Vranar i Švračić su svoju partiju odigrali nedugo poslije objave parova u nedjelju. Pobjedio je Vranar predajom. Time je i teoretski osigurao prvo mjesto i prelaz u ligu B, jer ako ga Zvonar i stigne brojem pobjeda, imati će veće SODOS-bodove.
Đerek je pobjedio Ribičića i došao na treću poziciju.
Zvonar i Karaman do sada nisu odigrali svoju partiju. Kada i ako je odigraju javiti ću.

bl. Muradenu

Post je objavljen 31.10.2016. u 12:39 sati.