Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuce

Marketing

Marić: Nitko ne treba strahovati od poreza na nekretnine

ZAGREB - Ministar financija Zdravko Marić gostovao je u središnjem Dnevniku HRT-a u kojem je iznio neke detalje o poreznoj reformi koji priprema nova vlada, ali i drugim izazovima koji ga čekaju.
- U ovom trenutku 915 tisuća hrvatskih građana, obveznika poreza na dohodak, od 2,750 milijuna, nije u poreznim škarama.
- Izmjenama će još oko 350 tisuća ljudi ući u tu skupinu, kazao ministar Marić za Dnevnik HRT-a.
Kako bi opovrgnuo razne napise kako se onima s najnižim primanjima neće povećati plaće od iduće godine, ministar je naveo primjer obitelji s jednim djetetom i jednom uzdržavanom osobom. Njima 5.700 kuna neće biti oporezivo - u potpunosti ih se oslobađa plaćanje poreza. Istaknuo je kako ovim prijedlozima izmjena poreza lokalnim jedinicama ne daju povoda za povećanje komunalija, vrtića ili bilo čega drugog.
- Radi se na tome da se porez na dohodak u potpunosti prepusti lokalnim zajednicama, no taj model još moramo proučiti, istaknuo je.
- Od prvog dana smo rekli da nećemo ponoviti grešku prijašnjih promjena u sustavu porezna na dohodak. Za gubitak koji pretrpe jedinice lokalne samouprave će biti kompenzirane,
poručio je Marić stanovi

Post je objavljen 27.10.2016. u 09:57 sati.