Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Crtica o Vidu

Jedna od zabluda vezanih uz naš tip kapitalizma je, da kao uglavnom po tom hvaljenom slobodnom svijetu, novcem možeš riješiti sve probleme. Niti sam mogao dobiti zubara onaj vikend kad mi je zatrebao, moj privatni, ne baš jeftini, je imao skupinu rizičnih Talijana, hitne su bile pune s čudnim rasporedima i tako to. O optičarima u Rijeci sam već imao post, uglavnom ja nisam mogao zamijeniti okvir na naočalama, "switch it" sistem jer ne vidim, a od tad desetak obiđenih optika, nitko nema pojma kakvi su to okviri ili govore da se to ne da popraviti. Na kraju sam pronašao ove priručne naočale od 1 euro i sam popravio. Sat mi nisu htjeli promijeniti bateriju jer "nije do baterije". Ovog ljeta su me u Berlinu naučili kako se otvaraju satovi, kupio sam baterija, počistio satove i sad ih nekoliko već mjesec dana besprijekorno radi, mijenjam ih ovisno o vremenu i garderobi.
S naočalama je nastao ozbiljan problem kad mi je i rezervni okvir pukao, sam sam kriv jer sam pokušavao vratiti stari koji mi se više sviđao i usput previše zategao ovaj koji mi je prelabavo stajao i puklo je. Funkcionira to zaljepljeno al vidio sam da je vrag odnio šalu, da neće izdržati do sljedećeg odlaska u Berlin, te da mi se valja naoružati živcima i krenuti u potragu po optikama, kojih, uvjerio sam se, ima u Rijeci puno, ali uglavnom su očito zaposlene trgovkinje, u manjini su oni koji se razumiju u problematiku, o razumijevanju problematike skladnog i lijepog nećemo ni govoriti.
Ovaj put neću spominjati optike na Korzu, privid izbora i mogućnosti komunikacije.
Prvo prijatno iznenađenje mi je priredila cura u optici "Visum",Zna što je "switch it" i ima, doduše ženske okvire, počela odmah rastavljati, al sam onda shvatio i da su okviri višekratno skuplji nego u Berlinu, a i da stakla moram mijenjati, tako da smo zaustavili tu operaciju. Skužio sam izvrsne crveno crne exte okvire na akciji, no nažalost mali, mada me pokušala uvjeriti da baš i nisu.
Pripremajući se preko interneta stekao sam dojam da je najluksuznija optika "Vid" od nekoliko optika u starom gradu. Čim sam ušao taj dojam su pojačali okviri naočala vlasnice koji su mi se svidili na prvi pogled, te par okvira koji su stilom odskakali od onih što sam do tad vidio. Nije bio nikakav problem, za razliku od nekih "velikih" optika isprobati ih, svi nažalost premali, vlasnica me nije pokušala uvjeriti u suprotno, i kako to biva, zadnji okvir koji sam probao, odmah je legao, uspostavilo se poslije da je igrom slučaja to bio i najjeftiniji model. Besplatan pregled vida, brzo napravljene naočale, simpatična i posvećena gazdarica, popust za fotoosjetljiva stakla il kak se to kaže i to je to. I u Hrvatskoj se znaju dogoditi ugodna iznenađenja.

Post je objavljen 26.10.2016. u 21:41 sati.