Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Hrvatsko internetsko Go prvenstvo - 3. kolo

Online Go Server ( OGS )
16. - 23. 10. 2016. ( trajanje 3. kola )
20. 11. 2016. – ( predviđen kraj prvenstva )Pomalo se bistre situacije po ligama. Vidljivo je da češće igranje diže formu. Oni koji često igraju na internetu postižu bolje rezultate. Ipak i živa igra ima veliki značaj. Igranje goa je kompleksno, pa u ostvarenju rezultata sudjeluju razna stanja. Veliki značaj ima motiv. Moguće je igrati go izboljšavanjem vještine razmišljanja, traženjem osnove odnosa suprotnosti kao općeg životnog pokretaća, zadovoljavanjem potreba ega, traženjem istine postojanja, zadovoljstvom u igri, ... Gledajući to potez nije tek puko stavljanje kamenčića na ploču, a različitost protivnika postaje umjetnička kreacija.
Pogledajmo što su nam ponudili ovi 'svijetovi' po našim ligama prošli tjedan.

Liga A
 Meštrović Stjepan (GetStrong) – Medak Robert (ForestTemple) 1:0(57,5)
Smud Mladen (Muradenu) – Furjanić Lovro (dakkon) 0:1(16,5)
Medak Damir (DamirM) – Popović Marko (tukki) 1:0(33,5)
Medak Mirta (MirtaM) – Taušan Mato (mtausan) 0:1(0,5)
Vodeći trojac nakon drugoga kola se smanjio na vodeći dvojac. Smud je izgubio od Furjanića i ispao iz navedenoga trojca. A Furjanić pokušava hvatati vodeće, a Smuda je već pretekao na SODOS- bodove. Msštrović i Medak Damir zajednički vode sa sve tri pobjede i jednakim SODOS-bodovima. Medak Damir je u zahtjevnoj igri pobjedio Popovića, a Meštrović manjega Medaka u ligi, Roberta.
Taušan je pobjedio Medak Mirtu nakon burne igre. Mirta je imala dobivenu poziciju, ali sa nekoliko slabijih poteza dogurala je do brojanja, i vidje... bilo je samo pola poena razlike. Čuo sam da je umor bio 'krivac'.

Liga B
 Odobašić Branko (bod)    – Sudar Vedran (VedranS)  1:0(pr.)
Odobašić Dražen (pingponggo) – Ribičić Vladimir (ribabo) 0:1(78,5)
Špoljarić Božo (bspoljaric) – Novinc Dino (gosaur) 0:1(65,5)
Medak Stjepan (Rufus3000) – Hamer Ivan (ih5513) 0:1(69,5)
U sudaru vodećih, Špoljarića i četri kyua slabijega Novinca po rejtingu slavio je, i to vrlo uvjerljivo, Novinc. Time je sam preuzeo vrh tablice sa sve tri pobjede. Što reči do da Novinc, uz Sudara, u ovoj ligi ima bitno najslabiji kyu. To mu ne smeta, jer radom nadoknađuje razliku.
Slijedi trojka sa po dvije pobjede: Odobašić Branko, Špoljarić i Ribičić. Branko je pobjedio Sudara, a Ribičić Odobašića (jr) Dražena.
Hamer je protiv maloga Stjepana uknjižio prvi bod.

Liga C
 Karaman Luka (Caraman)  – Švarčić Goran (GoranSvr)         0:1(pr.)
Zvonar Petar (Zvone) – Ribičić Valentino (valentino.ribicic1998) 1:0(pr.)
Đerek Bosiljko (NanarSin) – Vranar Viktor (Vishykc) 0:1(9,5)
Vranar za samo 9,5 poena pobjeđuje Đereka i drži vodeću poziciju u ligi. Bilo je samo tri na ploči, jer se Đereku, kao crnom oduzima komi.
Zvonar, uvjerljivom pobjedom protiv Ribičića, sam drži drugu poziciju sa dvije pobjede.
Švračić je ostvario prvu pobjedu u ligi protiv Karamana. Spasio je grupu, na što se Karaman predao.
U ovoj ligi najveće šanse za prelaz u B-ligu ima Vranar. Pobjedio je i izravnoga konkurenta Zvonara, što mu daje prednost i u SODOS-bodovima za slučaj istoga broja pobjeda na kraju. U ovoj su ligi preostala još samo dva kola.

bl. Muradenu

Post je objavljen 26.10.2016. u 12:01 sati.