Pozdrav!
Jedan od prepoznatljivih simbola jeseni je svakako kesten, ali on je i ujedno kralj mnogih slatkih delicija.
Jedna od njih je i ova torta, punog i bogatog okusa i sigurno će zadovoljiti mnoga istančana nepca većine sladokusaca!
Torta je ukusna,sočna i miriše na jesen - probajte je i vi!
Sastojci potrebni za izradu torte:
100 g maslaca
500 g kesten pirea
žlica gustina
pola praška za pecivo
3 jaja
aroma vanilije ili žličica cimeta
prstohvat soli
žlica ruma
Odvojite bjelanjke i mikserom izradite snijeg te ostavite sa strane.
Miksajte omekšali maslac i kesten pire te dodajte ostale sastojke.
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka i smjesu izlijte u kalup za torte.
Tortu pecite na 160*C oko 30 minuta te ostavite da se ohladi.
Prelijte je glazurom od: 100 g čokolade i 100 ml vrhnja za šlag.
Možete je ukrasiti sa šlagom ili samo jednostavno uživati u njenom okusu i kombinaciji kestena i čokolade!
Ovaj recept sam dobila prije nekoliko godina od prijateljice, isprobala mnogo novih, ali ovom se uvijek vraćam :)
Servus i u slast :)