Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

1. Hrvatsko internetsko Go prvenstvo - 2. kolo

Online Go Server ( OGS )
10. - 16. 10. 2016. ( trajanje 2. kola )
20. 11. 2016. – ( predviđen kraj prvenstva )Bilo je ovo kolo u kojem su po rejtingu najjaći igrali ligama međusobno. U sve tri lige su drugi po rejtingu pobjedili one jače, a to pridonosi zanimljivosti natjecanja.
Pogledajmo sada kako je bilo u ligi-A u ovom kolu.

Liga A
Medak Robert (ForestTemple) – Medak Mirta (MirtaM)     0:1(pr.)
Taušan Mato (mtausan) – Medak Damir (DamirM) 0:1(35,5)
Popović Marko (tukki) – Smud Mladen (Muradenu) 0:1(pr.)
Furjanić Lovro (dakkon) – Meštrović Stjepan (GetStrong) 0:1(pr.)
h
Dvojica najjačih u ovoj ligi, Furjanić i Meštrović, sučelili su se u ovom kolu. Obojica su nosioci dan naslova i standardni su reprezentativci Hrvatske, a Furjanić je prvak Hrvatske u gou. Krenuli su borbeno i kada je Meštrović izbjegao zamkama i obrušio se na protivnikove potencijale, Furjanić je predao partiju.
Medak Damir je uvjerljivo, ali na poene, savladao Taušana.
Vrlo živo je bilo u partiji Smuda i Popovića. Bilo je obostranih prijetnji hvatanja grupa kamenova. U jednoj takovoj situaciji Smud osigurava svoju skupinu i efektno obara poveću grupu Popovića, što je ujedno uvjetovalo kraj partije.
Starija i jača sestra Medak pobjedila je brata predajom u vidljivo premoćnoj postavi.
Nakon ovoga kola vode zajedno Meštrović i Medak Damir sa po dvije pobjede i jednakim SODOS-bodovima. Do njih na trećem mjestu je Smud sa dvije pobjede, ali sa slabijim SODOS-bodovima.

Liga B
Sudar Vedran (VedranS)  – Medak Stjepan (Rufus3000)   0:1(pr.)
Hamer Ivan (ih5513) – Špoljarić Božo (bspoljaric) 0:1(18,5)
Novinc Dino (gosaur) – Odobašić Dražen (pingponggo) 1:0(24,5)
Ribičić Vladimir (ribabo) – Odobašić Branko (bod) 0:1(0,5)
I u ovoj ligi je slabiji po rejtingu u susretu najjaćih po rejtingu pobjedio jačega. Bila je to partija sa podosta propusta između Ribičića i Odobašića Branka. Kada takova partija završi za samo pola poena razlike, ostaje gorak okus svakog izgubljenog poena onoga koji je izgubio partiju. Svaki izgubljeni poen je izgubljena partija, a bilo ih je u propustima puno. Branku ostaje osjećaj sreče.
U partiji Hamera i Špoljarića se desila tehnička greška. Hameru je vrijeme teklo, mada je odigrao potez. Bila je to, očito, greška na vezama. Server je registrirao poraz Hamera istjekom vremena. Dogovorom protivnika i administratora odlučeno je da se odigra nova partija. U njoj je Špoljarić pobjedio sa 18,5 poena razlike.
Novinc je nakon Branka pobjedio i Dražena Odobašića i to sa solidnih 24,5 poena razlike. Novinc , očito, napreduje u igri, jer kao 17. kyu je pobjedio 11. i 12. kyua.
Medak Stjepan je u partiji sa Sudarom pokazao da je vrstan hvatač protivničkih kamečića.
U ovoj ligi nakon 2. kola na vrh dolaze dvojica iz drugoga plana, Novinc i Špoljarić sa po dvije pobjede.

Liga C
Švarčić Goran (GoranSvr)         – Đerek Bosiljko (NanarSin) 0:1(37,5)
Vranar Viktor (Vishykc) – Zvonar Petar (Zvone) 1:0(pr.)
Ribičić Valentino (valentino.ribicic1998) – Karaman Luka (Caraman) 0:1(pr.)
U ovoj ligi imamo 20. kyueve koji ustvari nemaju provjeru na natjecanjima za rejting EGF, a igraju na internetu. Vjerojatno su jači od početnoga 20. kyua. Kategorije na serveru nisu jednake onima po EGD-u. Bidjeti ćemo ponešto od toga i na ovom turniru.
Trojica su ovdje sa EGD iskustvom i to: Ribičić, Karaman i i Švračić. Dvojica jačih od njih igrali su međusobno. Izgledalo je kao da je Karaman sa jačom kategorijom, jer . pobjedio je Ribičića predajom.
Međusobni susret vodećih na turniru je bio onaj između Zvonara i Vranara koji nemaju EGD kyu. Pobjedio je Vranar koji je time sam preuzeo vodeće mjesto u ovoj ligi.
Švračić nije uspio protiv Đereka i za sada još nema pobjede. U sredini tablice su sa po jednom pobjedom ostala četvorica.
Krenule su partije 3. kola. Sve možete pratiti u sobi prvenstva na OGS-u.

bl. Muradenu

Post je objavljen 20.10.2016. u 17:40 sati.