Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

FORENZIČKI CENTAR PSIHIJATRIJSKE KLINIKE VRAPČE GRADITI ĆE SE EU SREDSTVIMA

PROJEKT VRIJEDAN 68.308.675,73 KUNA


Bio je ovo zadnji projekt na koji je dipl. iur. Tomislav Tolušić kao ministar regionalnog razvoja i fondova EU stavio svoj potpis. Kasno poslijepodne 18. 10. mandatar Hrvatske Vlade mr. Andrej Plenković pozvao je Tolušića da u 14. Vladi koja 19.10 treba biti potvrđena u Hrvatskom Saboru bude ministar poljoprivrede - o čemu sam već objavila informaciju.

Image and video hosting by TinyPic
Zadnji potpis Tomislava Tolušića kao ministra regionalnog razvoja i fondova EU.

U klinici za psihijatriju Vrapče 18. listopada 2016. potpisivan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja Centra za forenzičku psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče“. Riječ je o potpisivanju prvog ugovora iz EU natječaja „Poboljšanje isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive skupine“ koji se financira sredstvima Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Ukupna vrijednost projekta koji će se u stopostotnom iznosu financirati EU sredstvima iznosi 68.308.675,73 kuna.

Image and video hosting by TinyPic
S lijeva: Mirna Šitum, Tomislav Tolušić, Vlado Jukić ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče, Dario Nakić ministar zdravlja

Potpisivanju ugovora prisustvovali su: Tomislav Tolušić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije; Dario Nakić, ministar zdravlja; Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije; Mirna Šitum, pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju Vrapče. Projekt Centra za forenzičnu psihijatriju Klinike za psihijatriju Vrapče omogućit će poboljšanu zdravstvenu skrb za pacijente s teškim duševnim bolestima te adekvatne uvjete za njihovo liječenje. Svrha projekta je povećati dostupnost kvalitetnog liječenja na Zavodu za forenzičku psihijatriju povećanjem prostornih kapaciteta, unaprijediti postojeće i razvijati nove načine zaštite forenzičko psihijatrijskih pacijenata, smanjiti trajanje hospitalizacije forenzičko psihijatrijskih pacijenata, povećati efikasnost rehabilitacije i omogućiti daljnje društveno uključivanje forenzičko psihijatrijskih pacijenata. Po završetku projekta Centar će imati kapacitet 70 kreveta i 15 stolica dnevne bolnice, a pacijentima će biti omogućeni različiti terapijski i rekreacijski sadržaji u zatvorenom, ali i otvorenom prostoru u zaštićenom krugu oko Centra.
„Klinika za psihijatriju Vrapče jedna je od najznačajnijih bolnica ovog tipa u Hrvatskoj i skrbi o velikom broju pacijenata sa psihičkim oboljenjima. Drago mi je da će realizacijom ovog projekta pacijenti bolnice Vrapče dobiti bolje uvjete za liječenje i priliku da se u kraćem vremenu riješe problema koji ih sputavaju u njihovom svakodnevnom životu. Ovo je tek prvi od projekata u području zdravstva koji će se sufinancirati iz EU fondova, a uvjeren sam da ćemo uspjeti iskoristiti sva raspoloživa sredstva i da će svi naši građani uskoro dobiti bolje uvjete za liječenje i primjereniju zdravstvenu skrb“ – izjavio je ovom prigodom ministar Tolušić.
Izgradnja Centra za forenzičku psihoterapiju započela je početkom 2016. godine, a očekivano trajanje radova izgradnje i opremanja je 18 mjeseci.


Post je objavljen 19.10.2016. u 16:36 sati.