Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

IN MEMORIAM – ANTE DONADIĆ-VARELJO 1954. – 2016.




Vijest o odlasku dragog Ante Donadića Varelja ostavila me bez daha. Još ljetos kada sam otišao do Studena da se vratim malo u svoje djetinjstvo noseći u sebi duboke uspomene, sa tugom sam gledao kako je napušteno obiteljsko ognjište Vareljovih.
Najvećim djelom sam prilikom tih susreta Antom izmjenjivao iskustva, najviše športska. Uvijek je rado i sa znatiželjom slušao moje športske priče. Bio je zaluđen nogometom.
Ante je posjedovao i onu umjetničku dimenziju koju mu je dao paški kamen. Skupljajući sitno kamenje izrađivao je ovčarske nastane i često govorio kako to radi da se nebi izgubilo sjećanje na njih. Ražalostilo me je da je Ante napustio svoj iskon.


Sjećanja me vraćaju još dalje, kada sam jednom prigodom iz riječke bolnice vozio u Pag svoje pokojne didu Madonu i nanu Katu, jedan je automobil uporno vozio zamnom i stalno ablendirao i svirao da se zaustavim. Negdje poviše Jadranova, Ante se sa suprugom vraćao iz Rijeke i htio je pomoći da se ne mučim voziti do Paga, kada su njih dvoje sami, a to su njihovi prvi susjedi iz Studena. Takav je bio Ante.
Jedno je sigurno da je otišao dobri duh Grada Paga, čovjek na motoru, čovjek koji nebi prošao pored tebe a da se prvi nije javio, raspitivao se za obitelj.
Odlaskom Ante Donadića Varelja izgubili smo dobrog i vrijednog čovjeka, kojeg ćemo zadržati u trajnoj uspomeni. Neka mu je hvala za sav trud koji je čitav život ulagao u odgoju mladih nogometaša, za sve nastane koje je izradio i ostavio ih kao trajan znamen. Hvala mu i za prijateljstvo koje je uvijek pružao svima nama.

Pokoj mu vječni!


Post je objavljen 16.10.2016. u 22:17 sati.