Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Prosto i uzvišeno

Eto do čega dovodi filozofija nebacanja, ne mogu pronaći ono što mi je potrebno. Rezervni okviri za naočale su nestali, a okulisti mi s ovim oštećenim ne mogu pomoći jer su očito školovani samo za trgovinu. Zato sam pronašao stari otpisani sat koji urar nije htio ni pogledati, otvorio ga je i zatvorio, uz presudu, nije problem u bateriji. Uspješno sam ga otvorio, počistio i zamijenio bateriju, i evo radi četiri i pol sata, a raditi će znam i dalje, koristit ću ga za kišno vrijeme, ima dosta kiša u nogama za razliku od ovog najnovijeg, koji mi je malo sumnjiv glede toga.
Jako mi je zanimljiva Sontagica u svojoj knjizi o fotografiji koju polako čitam kroz rasklimane naočale. Sjećam se i malo me zbunjuje prvi dojam koji sam stekao o njoj gledajući je 1993., meni tad potpuno nepoznatu, na teve kako režira predstavu u opkoljenom razorenom Sarajevu. Djelovala mi je dosta antipatično, a ja svojim prvim dojmovima vjerujem.
Razmišljam sad o tome čitajući, shvatio sam da je bila izuzetno obrazovana, pametna i jako dobro razumije problematiku tih naizgled nevažnih nijansi u doživljaju umjetnosti između demokratičnosti i elitizma.
Već od početka fotografije su se među umješnijima od nas vodili dijalozi, kakve smo ovdje u obliku paralelnih monologa vodili npr. Dražen i ja, spominjem njega jer je još na blogu prisutan. Zanimljiv je i njen privatan život, več sa 17 se udala za profesora, da bi poslije, najveći period svog života provela živeći u vezi s još živućom, svjetski poznatom fotografkinjom, jučer sam dotičnu potražio i našao na fejsu, redovito ažurira svoj profil, trenutno joj je aktualna izložba prosto nazvana "Žene".
Inače djevojke na prvoj fotografiji sam ufotkao naknadno ne zato što su mi na bilo koji način skrenule pozornost. Promatrale su me dok smo se približavali i raspravljale očito o nečemu na meni. Ja sam pomislio da su u pitanju preuske crne traperice s jednom već lagano primjetljivom flekicom, drugarica misli da su predmet razgovora možda bile moje ljubičaste tenisice, kupljene na akciji, dodajem ja sad i završavajući post primjećujem da su bile uglavnom skladno odjevene i vjerne pozornosti mlađih naraštaja.



Post je objavljen 16.10.2016. u 13:05 sati.