Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Kestenijada

Svake se godine u ovo doba u Hrvatskoj Kostajnici održava kestenijada. Ove godine bilo je to od 7. do 9. 10., i za razliku od prošle godine kada je lijevala kiša, ove je godine poslužilo vrijeme. Kostajnica mi je inače gradić sa šarmom, ali odiše i nekom sjetom. Kada se posjeti mimo kestenijade, prazna je i većina rado prelazi most te odlazi u šoping u Bosnu, gdje je sve jeftinije. Kad kažem sve, mislim mahom na kavu, pivo i ćevape koji su mnogima najvažniji. I sada, za vrijeme kestenijade, mnogi su otišli preko mosta na piće i jelo. Sama ponuda s ove strane je bila obilna, ali ipak se sve manje više svodi na ćevape, kobasice, odojak, kotlovinu, langoš i pomfri (langoš prepun ulja, pomfri nedovoljno pečen i hladan, itd.). Dakle, ako niste mesojed, slabo ćete omastiti brk, osim ako imate sreću da vam malo za sreću treba pa ste zadovoljni s porcijom pečenih, finih kestena (ako opet imate sreću naletjeti na pečenjara koji ih dobro ispeče tako da se daju oguliti). Doista, kad čitam o street foodu u nekim drugim državama, pitam se do kad će se kod nas sve vrtjeti oko ćevapa i kobasica... Kako bilo, pozdravljam Kostajnicu do sljedeće kestenijade, kad opet oživi, a možda se do tada i prodaju tolike napuštene kuće ondje... i možda se barem opet otvori hotel Central (koji je prošle godine još poslovao, a ove godine je zatvoren) pa ostane šarm, a nestane veća doza sjete ovog mjesta.






Post je objavljen 14.10.2016. u 22:26 sati.