Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/geomir

Marketing

KAVADARCI

Moje gradče malo.
U južnom kraju Makedonije u regiji Tikveš četrdesetak hiljada žitelja.
Svi znate da je ovi moj kraj poznat po grožđu i vinu.
Najstarija vinarija Tikveš.
Najboje vino na svitu, naravno posli farskog!! :-)))


Grad razasut uz Ludu Maru.Centar, kako i priliči, nov i uređen,i penzioneri se griju na jesenjem suncu,a u pozadini opština, i onom pozadi nije jasno šta su mu dali na šalteru.
Je da je malo zamrčena pituron u demonštracijunima
samo mi nije jasno kako su se itali do navr zgrade!!Malo daje penzioneri kojima smeta suncei rod mi, koji je puno lipo piva!!
U rodu mi je i ovdašnja fameja Hađimanovi
svi odreda vrsni muzičari, pa mi ni jasno kako ja nisan!! :-)))Tu je velika platana pod kojon, skoro stalno, zasjeda forum.Preko puta ulice , a i na puno mista okolo,
(čak i na naplatnim kućicama na autoputu),
u ovakvim kolicima prodaje se đevrek,krušni kolut posut susamom,a pod stablom, kada živi odu na ručak, duše umrlih nastavljaju debatu.I bandera je dobra za duše.Nema straha da te neće razumit, samo biraj jezik,dok se merači kafa pred dućanot.Svratio do spomenika na brijegui ostao prijatno iznenađenrazbijene ploče koje sam uslikao prije dvije godineizrađene iste nove.Također, i biste razasutih partizanof sakupili u parku do centra.Pazar je aktivan tri dana u tjednu (srijeda, petak i nedjelja)Jedna kolor reklama.Na keju riječice Luda Mara njih dvoje skriveni u sjeni,a u susjednom parku dječak bez mora.Već u centru ima tragova prošlostiu materijalnom,a i u smislu žive sile.Ima sudara novog i starog u tarabamai u kućama.

Da nije neko počeo išta kontra Kavadarcih,
jer evo detalja iz centra Splita.I neka se neko pofali s ovakvim aranžmanom prid svojom butigom! :-)))Na kraju malo poezije:
Godine minuvaat moi, čekajći gi uspesite tvoi
i so sekoj nov den te sakam se poveće!A posli ove đirade triba se i pokripit!!
I razumi se, zalit s Tikveškom "Belom vodom"Post je objavljen 13.10.2016. u 22:14 sati.