Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

BOJA PURPURA - DAJANA DIVERNO - Odlomak

Negde, dole, pomalo preteće čuo se zvuk talasa koji su zapljuskivali obalu. Čovek koji je stajao gore, na ivici litice, sada nije gledao dole. Bio je zamišljen s pogledom uprtim u posve drugom pravcu. Nekoliko trenutaka čuo se samo fijuk vetra, a on je svo vreme držao ruke u džepovima i nekako utonuo u sopstvena razmišljanja.
Setio se trenutka kada je video pred sobom bledu ruku i tragove besomučne borbe. Imao je užasan utisak da će ga ti trenuci progoniti dok bude bio živ.
Šta li je rekao onaj patolog? Ili je to bio forenzičar.. Svi događaji činili su se s ovog stanovništva malo zbrkanim, nejasnim i znao je da će bolje misliti za jedno dva-tri meseca kad se sve razbistri, poput taloga koji polako treba da se slegne.... Setio se tih reči: ''Teško ćemo naći više dokaza.... Da li ste dirali nešto od svih stvari u kući?''
Ne, nije dirao ništa. A sad je mislio da od tih momenata tad nije uistinu ni dirao ništa.Zar već prošlo toliko vremena?
Pogledao je pred sebe pitajući se – a koliko vremena još treba da prođe dok napokon ne krene dalje,.. Ali očito bez nje.Svi ljudi umiru, neki pre neki kasnije.. Sada ga ta izreka ni najmanje nije umirivala.



* * * * * * * * * *
Delo BOJA PRUPURA Dajane Diverno pripada grupi kriminalističkih romana. Roman nikad nije promovisan, niti napravljen u idejnom primerku, niti se o njemu pričalo. Dajana ima mnogo romana o kojima nikad nije ništa rekla.
Roman pripada kriminalističkoj ediciji

Post je objavljen 12.10.2016. u 22:38 sati.