Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/umornooko

Marketing

Bakina torta

Nikidan (3. listopada!) me je, ka i ostale ukućane, Zakonita počastila torton za svoj rođendan. Koji? Žene to nije pristojno pitat, a ja znan ali van neču reč cerek

 photo slavljenica_zpsouwu6fsm.jpg
Slavljenica u domoljubnoj traversi

Kako je već po struci slastičar & konditor, a moran priznat i da jema mota ... našla je negdi po novinan/internetu/whatever ricetu pa je malo modificirala, jer ko je vidija sve po crti radit thumbup
Nikidan, kad jon je bija rođendan, meka san na fejs sliku slavljenice i kolača ...

 photo kolac_zpsazhcsruw.jpg
Konačni rezultat ... okus je još bolji od izgleda!

... pa me je par prijatelji pitalo za ricetu. Da ne bi sad sla svakome posebno, evo jedna objava lipo za svi ...

Sastojci (biskvit):
3 jaja
150g masla
200 g cukra
100 g čikolate za kuvanje
1 kučerin limunove korice
120 g bajama

Sastojci (krema):
120 g lješnjaka
150 g cukra
po litre vrhnja za šlag
šlag-fix
100 g čikolate za kuvanje

Priprema:
Bjelanjke istuć, a maslo, cukar i žumanjke izmiksat. Dodat naribanu čikolatu, mlivene bajame, limunovu koricu, pa umišat snig od bilanca. Smjesu izliti u papiron obložen kalup i peć na 180 stupnjeva oko uru vrimena.
Lješnjake popeć, ogulit i ugrubo samlit. Cukar grijat uz mišanje dok se ne dobije svitli krokanat (karamel, za sjevernjake). U njega umišat lješnjake i izlit na papir za pečenje. Kad se oladi, usitnit u sjeckalici. Napravit šlag, pa u njega umišat smrvljeni cukar s lješnjakom i rasporedit priko olađenoga tijesta. Prošarati glazurom od čikolate.
Mljac! njami party fino

Post je objavljen 11.10.2016. u 21:13 sati.