Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

IZMENJEN

 photo andrej_pejic_zpskvznwvqh.jpg
Andrej Pejić

Danas je međunarodni dan djevojčica. Pa, u to ime...


scena 1
(spavaća soba s psihom...)

GOSPOĐA STRAVINSKI: Vidi Val, mama ti je kupila lepu haljinicu.
Sviđa ti se?
Meni je divna!
Sad će mamica da te dotera! Da te iz fundamenta izmeni! Više nećeš da budeš Valentin, sad ćeš da postaneš Valentina. Moja mila, lepa ćerkica. O, da! Dečaci su rđavi! Zli! Izistinski. Vidi samo što nam je učinio tvoj otac. Napustio nas je. Stari je kurviš otrčao za prvom kujom što se tera! E, Andrija, crni Andrija! Dabog da ti se kita sasušila k'o drenovo drvo! Strašno, zar ne? Al' što da kukamo, ko neki davljenik, to je tako bez stila.
No, eto ga!
Stoji ti kao saliveno.
Priđi bliže da ti stavim malo ruža i rumenilo na lice.
Takooooc! Lepo, baš lepo...
Mnogo si lepa devojčica, Val!
Pođimo napolje, malo ćemo da udahnemo svežeg vazduha i demonstriramo svoju lepotu. Lepota valja da se izloži, ona ne sme da trune u mračnim kutevima buđavih stanova. Njome ćeš da zamutiš pamet muškarcima, a potom da je uskratiš kao redak dragulj. Razumeš? Neka pate! Nedostižna! Sve za lepotu, lepotu nizašta!

scena 2
(botanički park)

STARIJA GOSPOĐA (sa pepeljastim cvikerima) u prolazu: Oprostite gospođo, ne mogu a da ne primetim: imate prekrasnu devojčicu, poput lutkice je. Čovjek se zapita je li uopće živa?
GOSPOĐA STRAVINSKI: Hvala vam. Jesi li čula Val? Ti si prekrasna devojčica. I drugi mogu da posvedoče. Ne misli to samo tvoja mama.



Post je objavljen 11.10.2016. u 18:24 sati.