Vrijeme je bundeve, tikve, ludaje, buče, zovite je kako hoćete. Zdrava i korisna
namirnica od koje se može svašta kuhati i peći. Ranije sam već jednom objavila
fotorecept za bundevaru, ali nisam mogla odoljeti da ga ne uradim još malo
jednostavnije. Treba nam 400 g šećera, dosta cimeta, 1 kg naribane
bundeve, 500 g kora, ulje. Najljepše je ako se kupi već ribana, onda je
priprema bundevare bukvalno šala.
U nauljen pleh stavite dvije kore, pospite dio bundeve
pospite šećerom
pospite cimetom
Ponavljajte dok imate materijala. Na vrh idu 2 prazne
kore. Polijte uljem. Pecite na 200 stupnjeva 30 minuta.
Ako napravite bogatu bundevaru, kao što je ova, ne reže se
pravilno, ali tko za to mari? Uživajte!
Post je objavljen 13.10.2016. u 00:13 sati.