Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Go na Danu Japana u Muzeju Mimara, 1. listopada 2016. godine

Hrvatska igo udruga je i ove godine sudjelovala na tradicionalnom događanju kojim se posjetiteljima omogućuje upoznavanje brojnih posebnosti japanske kulture, među kojima značajno mjesto zauzima i igra go. Prema dogovoru, predavanje o gou bilo je na rasporedu u 15 sati. To je bio jako dobar termin, odmah poslije prezentacije „čudesnog“ lebdećeg vlaka Maglev, tako da je aula u tom trenutku bila prepuna gledatelja. Naravno, nisu baš svi ostali na predavanju o gou, ali smo ipak bili ugodno iznenađeni zanimanjem pedesetak ljudi raznih generacija.


Na prvoj slici Zvonko izlaže uvodni kulturoloćko povjesni dio goa.
Na drugoj slici Damir predstavlja go publici.


Prvi dio predavanja pripremio je Zvonko Bednjanec: kulturološko značenje goa za japansko društvo kroz stoljeća opisao je riječima koje su na projektoru pratile umjetničke slike s motivima igre go i japanska glazba. U drugom dijelu Damir Medak je održao svoje uobičajeno predavanje o koristima od igranja goa i onda je zajedno s publikom odigrao nekoliko kratkih partija na maloj ploči projiciranoj s računala na platno. Publika se dobro zabavila i imala je dosta pitanja: nije nam preostao nijedan od 50 prigodnih letaka o gou.

Na ovoj slici Damir pokreće zajedničku igru publike preko interneta.

Oko 16 sati smo se pozdravili s domaćinima iz Veleposlanstva Japana i zadovoljni napustili Muzej Mimara do sljedeće prigode za popularizaciju goa.
Više detalja o ostalim događanjima na Danu Japana može se naći na mrežnoj stranici Veleposlanstva Japana:
http://www.hr.emb-japan.go.jp/hr/2016/kultura-2016-10-japan-day.html
Za kraj pogledajmo galeriju slika događanja u Mimari.


Damir

Post je objavljen 08.10.2016. u 12:42 sati.