Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdturnasica

Marketing

Biseri opet na Olimpijaduu. Austrija-Villach-CTIF 2017.

Bio je to fenomenalan vikend u Puli.
Vjerovali smo da možemo makar je konkurencija bila vrlo jaka. Uspjeli smo :).

Briljantan uspjeh ostvarili su vatrogasci DVD-a Turnašica“ popularni Biseri. Oni su u Puli došli do svog najboljeg povijesnog plasmana (4. mjesto) koje im je trasiralo put prema Vatrogasnoj olimpijadi koja će se iduće godine održavati u Austriji (Villach). Tako će vatrogasna družina iz Turnašice, drugi put zaredom nastupiti na vatrogasnoj olimpijadi. Podsjetimo, 2013. godine nastupili su u Francuskoj.



U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice, a uz domaćinstvo Vatrogasne zajednice Istarske županije, na Sportsko-rekreacijskom centru Uljanik u Puli održano je 1. listopada 2016. godine 7. državno natjecanje vatrogasaca Republike Hrvatske. Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 221 natjecateljsko odjeljenje vatrogasaca, s gostima iz PGD Hajdoše iz Slovenije i predstavnici Koruške iz Austrije.
Najbolji plasman od 13 natjecateljskih odjeljenja iz naše županije ostvarili su turnašički “Biseri” koji su u najjačoj muškoj A kategoriji osvojili četvrto mjesto, zaostavši za pobjednicima tek 1,6 sekundi, dok im je treće mjesto promaklo za 0,3 sekundi. Takvim plasmanom “Biseri” su ponovno izborili natjecanje najvišeg ranga- vatrogasnu olimpijadu. Podsjećamo, “Biseri” su nastupili i na prošloj vatrogasnoj olimpijadi održanoj u francuskom Mulhouseu 2013. godine gdje su završili na 16. mjestu od preko 70 ekipa iz cijele Europe. Ovo je nagrada za sav trud cijelog DVD-a uložen u vatrogastvo te potvrda kvalitete kakvu imaju rijetke ekipe. Orilo se noćas u autobusu na povratku iz Pule, a iako je povratak bio u kasnim satima, članovi DVD-a pripremili su doček za sve svoje ekipe na čelu sa svojim olimpijcima.



Temeljem postignutih rezultata, pravo nastupa na međunarodnom natjecanju vatrogasaca, koje će se od 9. do 16. srpnja 2017. godine održati u Villachu (Austrija), stekli su:
– u kategoriji muški A DVD Razljev, Andrilovec, Paukovec, Turnašica, Mladost
– u kategoriji muški B DVD Mladost, Spačva Vinkovci, Biškupec,
– u kategoriji žene A DVD Kašina, Ribnica
– u kategoriji žene B DVD Desno Trebarjevo
– u kategoriji PVP A JVP Ivanić Grad
– u kategoriji PVP B JVP Varaždin.



Post je objavljen 04.10.2016. u 19:53 sati.