Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

O šahu, sladoledu i jeftinom vremenu

Dobio partiju u odlučujućem meču, plasirali se za viši rang natjecanja, snimio poziciju u trenu kad sam bio već uvjeren u dobitak, ja sam crni, ni protivnik ni ja ne sjedimo za stolom. Ipak nisam izabrao slavlje s ekipom, doma me čekao izvrstan ručak, zeznuo sam estetski prilikom prebacivanja jela i fotografiranja, jelo je, usprkos ovakvoj fotki, ispalo nenormalno ukusno.
Inače u šahovskom domu u Rijeci toče samo bezalkoholne tople i hladne napitke i pivo, izuzetno je jeftino i to je tako od otvaranja. Danas smo se prije prvog kola u 9.30 sreli nas trojica, jednom prije već prilično godina smo, igrao se kup, paralelno pili za šankom i igrali partije, i dobivali, njih dvojica su važili i kao najbolji profesionalno na svojim područjima, a i ja sam bio tu negdje.
Jedan od trojice nas je danas pitao da donese pivo za sve, ja sam se odmah odlučno zahvalio, a treći je samo odmahnuo glavom, jako blijed i slab i promrmljao nešto, kako kao prolazi njegovo vrijeme. Nediplomatski sam pitao, čak malo s nevjericom, igraš li još, da, rekao je, no nije dobro, al eto, ja odlazim ovako, on odlazi onako, pokazao je na trećeg mušketira, čitao sam u novinama da mu se ne piše dobro, no ovaj je ne slušajući prepolovio pivo saznavši da dobiva partiju bez borbe, protivnik nije došao, bolesni je izgubio mislim obje partije danas.
Moj protivnik je došao, al nije imao šanse, krivo je procijenio kapiten suprotstavljene ekipe, postavio je nabrijanog klinca protiv mene, velika greška, takvi mi leže, zlorabim iskustvo do krajnjih granica, odgovarala nam je minimalna pobjeda, dobili smo 5-1 što možda i nije najobjektivniji rezultat.
Poslije ručka išli smo drugarica, Jin i ja na sladoled i kolače, nismo pogriješili u izboru, Jin je ponovo počašćen na račun kuće, to se traži, mislim na pažnju. Inače na šahu nama poznatima iz foto miljea nije više jednostavno pa ni ne pokušavam fotografirati, mudonje bi štitile sve, a posebno dame, a budući da su mudonje preuzele strukture, ne da mi se baš igrati, mada sam primjetio, kad sam se zabavljao samo vadeći fotić, da je bilo onih itekako željnih fotkanja i spremnih na poziranje.
Inače kišilo je, nije bio baš dan za življenje.



Post je objavljen 02.10.2016. u 22:49 sati.