Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

27c UMNOŽI NAM VJERU Lk 17, 5-10 (Palma, 7.10.2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje smo jer smo vjernici. Bez vjere nemoguće je ugoditi Bogu. Vjera je prostor u kom Bog u nama djeluje. Vjerom se povezujemo s njegovom svemoću. Vjerujemo u istinitost svega što nam se dogodilo, što nam je Bog objavljivao. Vjera je sjećanje na trenutke koji su se duboko u nas urezali.
Vjerujemo jer smo svjedoci Božjih čudesa u našim životima. Naša oduševljenost probudila je našu vjeru – naša zahvalnost i predanje je posljedica.
Vjera je gledanje prijeko. Vjera je slutnja, i dubinsko spoznavanje stvarnosti. Jer ptice lete na jug, mi znamo da je na jugu toplo – pa makar tamo i ne bili.
Znamo samo ono što vjerujemo. Gole činjenice nas ne angažiraju – i ako u njih nismo spremni vjerovati, utoliko gore po njih. Cjelovita spoznaja dolazi po vjeri. Razum i vjera su kao oko i uho.
Molimo da nam umnoži vjeru – tj. da nam očisti srce kako bi ga čistim srcem mogli gledati. Jer čistima srcem je dovoljno vidjeti kako trava raste – i to im je dovoljan razlog za vjeru. Dok tvrdima srcem, sve da se ukaže Presveto Trojstvo – ne bi bilo dovoljno.
Nije dovoljno vjerovati da Bog postoji, ali me se ne tiče. Niti vjerovati da bi bilo dobro predati mu svoj život. Vjera je uvjerenje, povjerenje, predanje, djelovanje. Vjera je cor+dare. Vjera je hod u povjerenju, kao što rudaru svjetiljka obasjava put, dok hoda. Vjerovati i djelovati su dva vesla našeg života.
Vjera je već neko imanje onog čemu se nadamo. Vjera = start, nada = trčanje, ljubav = cilj
Mi treba da putujemo ovom zemljom putem vjere – ne gledanja, putem nade – ne posjedovanja, putem ljubavi – ne sjedinjenja. (B. Duda)
Gorušičino zrno… "Mali tić veliki krič!" Maleni stvaraju probleme. David-Golijat. Malo kvasca sve uskvasa.

Post je objavljen 02.10.2016. u 08:42 sati.