Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rusalka

Marketing

Otok, kratka priča (4)



 photo 4Roses.jpg
photo by rU


Iz niše u kojoj je bio stol za kojim je večerala Rose je imala pogled na cijelu blagovaonicu. No, njezin se pogled okrenuo okruglom brodskom prozoru kroz koji se vidjela pučina. Zlatna sunčeva kugla tonula je u valove pozlativši i more i nebeski svod.

Baš kao na nekoj kičastoj razglednici – pomisli Rose.

Izvolite jelovnik, gospođo- konobar je Rosei uslužno pružao ukoričeni jelovnik.

Nudimo izbor između 3 večere, svaka s 3 slijeda. Tako će biti sa svim obrocima tijekom putovanja, naš šef kuhinje je vrlo ambiciozan.
A sada, molim vas, pogledajte što je večeras na meniju i izaberite. Vidjet ćete da imamo i izvrsnu vinsku listu.


Rose jelovnik nije ni otvorila, ionako nije namjeravala jesti.

Samo jedan bourbon – reče Rose.
Jelo nemojte donositi, neću večerati.

Imamo Jim Bean i Heaven Hill.

Jim Bean – odgovori Rose.
Rajske atmosfere ovdje je ionako previše.

...

Roseina čaša bila je još napola puna. Svjetlost je iskrila u zlaćanoj tekućini a zatim se čaša ispraznila a zlaćani se zalazak sunca pretvorio u suton a potom u mrkli mrak. Rose s čaše i brodskog prozora skrenu pogled na blagovaonicu. Njezini su suputnici završavali večeru, konobari su odnosili posuđe sa stolova, dolijevali vino u čaše.

Ni jedne žene među poslugom – konstatirala je Rose.

A poslugu su sačinjavali muškarci u tridesetima. Ličili su jedan drugome. Kratko ošišani i izbrijani, mišićavi kao da svaki dan par sati provode u teratani.

Više liče vojnicima ili možda policajcima nego konobarima – pomisi Rose.

To je podsjeti na njezina Pratitelja. Nije ga vidjela ni među putnicima ni među poslužiteljima a pak je imala osjećaj da je odnekud promatra, baš onako kako je 'obećao'.

Svjetla u blagovaonici polako se prigušiše a potom se boja svjetlosti prometnu u plavičastu. Reflektor osvijetli pozornicu u dnu blagovaonice, odjeknu glazba a Roseini suputnici zapljeskaše.

Rose ustade sa stolice. Namjeravala je otići na palubu pa potom u svoju kabinu, večeras joj nije bilo ni do glazbe ni do suputnika. Kako su samo brzo zaboravili obalu s koje smo krenuli, kako su im se samo brzo maramice kojima su mahali na rastanku osušile od suza.

Namjeravala izaći tiho i neprimjetno prije nego što 'zabavni program' počne, no tada se na osvijetljenoj pozornici pojavi zabavljač.


Rose prvo otvori usta od čuđenja a tada se poče nezaustavljivo i glasno smijati.



Blue Eyes Crying in The Rain - Elvis Presley Impersonator

(nastavak slijedi)





Post je objavljen 02.10.2016. u 08:11 sati.