Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretninezadar

Marketing

Rijeka, Zadar i Split sa skupljim stanovima od Zagreba

"Potražnja njima uvijek postoji! uvijek se vraćamo na vrijeme u krizi prije krize i iza te famozne krize, potražnja za njima je uvijek postojana, kupuju se", kaže Vedran Vinketa iz agencije za nekretnine Vidasa.
Ta je kategorija postojana i u Zagrebu; ali je zato u drugim cjenovnim razredima, gdje je godinama držao primat najskupljeg kvadrata - Zagreb prema cijenama u oglašavanju pao na 7. mjesto
Prema cijenama nekretnina u centru grada, ono što je nekada bio Dubrovnik, sada je postao Split. U Dubrovniku gotovo da nema nekretnina koje nisu pretvorene u turističke i ugostiteljske objekte, pa se prodajna cijena kvadrata zadržala iznad 2 100 eura.
Split je još posebniji i zato što je bolje povezan s ostalim atraktivnim gradovima i otocima, a uz turizam – koji je samo lani porastao za 25 posto – to sa sobom povlači i potrebu za novim kapacitetima. S druge strane, tlocrt same gradske jezgre ne dopušta nove stambene zgrade.
Potreba za nekretninama, kao i mala ponuda, rezultiraju prosječnom cijenom četvornog metra u centru Splita višom od 2000 eura.
U Zagrebu također raste potreba za turističkim sadržajima. Međutim, ono što snižava cijenu je ipak puno veća ponuda. Zato je teško Zagreb i uspoređivati s manjim gradovima. No, tržište je dovelo do toga da se u centru, primjerice, u blizini Zelenog vala – derutni stan u staroj zgradi može kupiti i za 1100 eura po kvadratu. Uz adaptaciju – cijena može ostati na 1600.
To je minimalna cijena, ona može rasti i preko 2500 eura bliže Trgu bana Jelačića, ali i padati do 1200 što je udaljenost veća nekretnine Rijeka

Post je objavljen 30.09.2016. u 15:52 sati.