Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRIPREMA SE 12. BUČIJADA U IVANIĆ-GRADU



IZ ZAGREBA DO IVANIĆA „BUČKO-EXPRESS“

Trećeg vikenda u mjesecu listopadu od 14. do 16. 10. održati će se izložbeno prodajni sajam buča, 12. Bučijada. Zadnjih godina na Bučijadi sudjeluje preko 200 izlagača iz cijele Hrvatske. Izložbeno- prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda, organizira se u samom centru Ivanić-Grada na više lokacija. Tom prilikom iz Zagreba vozi turističko-izletnički vlak „Bučko express“. Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, su organizirani razni zabavni sadržaji: vožnja buča-kočijom, igraonice i radionice s bučama za najmlađe, kazališne predstave, izložbe, koncerti, prikaz narodnih običaja, kostimirane šetnje povijesnih osoba Ivanić-Grada, a novost ovogodišnje Bučijade je izložba instalacija od buča te cooking show. Tu će biti i mnogo jela od buča u restoranima i gastro šatoru.
Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđeno je za petak, 14. listopada u 18,00 u Parku hrvatskih branitelja uz koncert benda Vatre. U subotu u 11,00 sati je svečano otvorenje, a u večernjim satima je koncert Miroslava Škore.Kuma ovogodišnje Bučijade je glumica Jelena Miholjević a lentu će primiti u nedjelju u 11,00 sati na glavnoj pozornici. Cooking show jelovnika od buča bit će oba dana manifestacije.U sklopu Bučijade organizira se i Sajam bučinog ulja s edukativnim sadržajima i kušanjem bučinog ulja proizvođača iz cijele Hrvatske.
Na Bučijadi se proglašavaju najuspješniji: bira se 1. najveća buča , 2.najmanja buča 3.najoriginalnija buča, 4. najljepše uređeni štand te 5. najljepša instalacija i skulptura od buča.
Program 12. Bučijade je stranici www.tzig.hr


Post je objavljen 30.09.2016. u 05:32 sati.