Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/saywhatyouwant

Marketing

Mala stanka i ...

Pravim pauzu od challengea jer trenutno nemam inspiracije pisati kada mi je zadana tema.
Selim se za sutra u drugi grad, nikada u životu nisam bila nervoznija i stvarno ne mogu pisati...

Ali, zato s vama želim podijeliti jednu priču o najdražim osobama u mom životu, koji su me zajedno s roditeljima odgojili i zbog kojih vjerujem u sudbinu.
Te dvije osobe su moji baka i djed. Djed, na žalost, više nije s nama, ali i dalje živi u našim srcima i sjećanjima.. Sjetila sam se ove priče što mi je baka pričala i svaki puta ju rado poslušam s osmjehom na licu, ali i s tugom u očima jer mi djed neopisivo nedostaje.

Bio je stariji od nje 7 godina. Ona 18, on 25. U gradu u kojem su živjeli stalno je išao oko nje, zaljubio se prvi i posljednji put u životu. Bila je to prava ljubav. Njegovi nju nisu prihvaćali, dolazila je iz siromašne obitelji. Obitelji koja se sastojala od još 15-ero braće i sestara i samo majkom jer im je otac poginuo. Bilo im je teško.
Obzirom da su bili siromašni, baka je morala poći 'trbuhom za kruom', u Njemačku. Sjela je u vlak i odjednom se stvorio on, moj djed. Ni jedno od njih nisu znali da će oboje ići u Njemačku baš isti dan i baš istim vlakom. Sudbina? Ja bih rekla da je. Putovali su zajedno, a onda po dolasku u Njemačku morali su se razdvojiti.
Bila je to jesen, 11. mjesec i djed je imao rođendan. Obzirom da je on živio samo 20 km od mjesta u kojemu je bila baka, odlučila je otići kod njega i iznenaditi ga. Otišla ga je, iznenadila te ostala prespavati iako nije smjela (živjela je kod sestre i ona joj to nije dopustila). Idući dan kada se vratila kući, u stanu je pronašla svoje kofere spremljene, sestru nije poslušala i odlučila ju je izbaciti. Tako je počeo zajednički njihov život.... I ljubav koja traje i dan danas, iako on nije s nama.

Djed je, na žalost, preminuo prije 8 godina. To je bila velika tragedija za nas sve, pogotovo za baku jer je to bila ljubav njenog života.

Morala sam ovu priču podijeliti s vama, imala sam potrebu. Uživajte ljudi i vodite ljubav, a ne rat! :)


Post je objavljen 29.09.2016. u 21:53 sati.