Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

ISPIT - ODLUKA - Ispunjavajući odnos




ISPIT – Ispunjavajujći odnos
Sai Baba govori O ODNOSIMA


Ja sam do sada govorio o alternativi ako je odgovor Najvišega Sebstva negativan.

Što moraš međutim činiti ako je odgovor pozitivan, ako ti tvoj Najviše Sebstvo kaže da je to tvoj životni partner?

Najvažnije od svega što sada možeš činiti jest da se ne žuriš. Misli uvijek na to: ako je to stvarno moj duševni partner, ja ću se s njime i sastati. Opusti se dakle u sebi i najprije upoznaj svog budućeg partnera – i to ponajprije tako da mu se ne približiš tjelesno.

Ako ga sretneš, misli na to da se to vrijeme pažljiva upoznavanja više nikada neće ponoviti. Kada si jednom s njima počeo dijeliti tjelesnu razinu ili čak imao i seksualni odnos, ta je faza zauvijek prošla i više se nikada neće vratiti.

Zato je upotrebljavaj, uživaj u njoj i budi zahvalan na tom Božanskom daru.

„Ali, što znači, „upoznaj svog partnera?“ s pravom ćeš upitati na ovom mjestu. To znači da bi trebao istražiti kakve on ima interese, što mu je važno, što očekuje od vašeg odnosa, kako sebi zamišlja budućnost i slaže li se to s tvojim predodžbama te je li u skladu s tvojom nutrinom.

Kao sljedeće, otkrij razumije li on tebe. Shvaća li tvoje osjećaje? Možeš li s njime razgovarati o problemima, tj. rješavati nesporazume. Ako to ne možeš, nikako ih nemoj zaobići već inzistiraj na pojašnjenju. Misli na to da sada određuješ pravila ponašanja svoje (vaše!) budućnosti. Zato trebaš u vašim razgovorima naglasiti čemu pridaješ osobito značenje i zapiši to. Zapiši što želiš, što si rekao i što ti je tvoj partner na to odgovorio.

Ovdje mislim na mladu ženu koja je već kao dijete tražila i uspostavila kontakt sa Mnom. Ona je u svojoj nutrini često sa Mnom razgovarala. Postala je inteligentnom, vedrom mladom ženom te je zbog toga imala mnogo obožavatelja.

Ja sam joj uvijek davao niječan odgovor kada je pitala je li će ovaj ili onaj postati njezinim budućim mužem i ona Me je uvijek poslušala.

S dvadeset godina upoznala je svoga duševnog partnera. Ja sam znao da bi već u početku morala s njime razjasniti neke stvari, kako poslije ne bi doživjela neugodno iznenađenje. Zato sam je savjetovao da mu točno kaže što misli te da vidi kako će se on prema tome ponijeti, što će misliti, kakve su njegove predodžbe i čemu se nada. Rekao sam joj neka zapiše sve to i neka prilikom sljedećeg sastanka ponese sa sobom i pročita. Ona je to učinila sa sljedećim riječima, koje su došle iz njezina srca: „Naše zajedničke razgovore ja smatram veoma zanimljivima i vrlo važnima. Zato sam sve zapisala u namjeri da ti pročitam kako bih čula jesam li nešto zaboravila i, ako jesam, što.“ Njezin je duševni partner bio veoma zainteresiran, i oni su mogli o svemu razgovarati i još više toga pojasniti. Da su oni u to vrijeme već spavali zajedno, taj razgovor nikada ne bi tako tekao, neke stvari ne bi bile spomenute i mnogo toga ne bi bilo pojašnjeno, što bi im poslije u braku uzrokovalo mnoge neprilike. No ovako su o svemu razgovarali i na taj način postavili čvrste temelje svoje zajedničke budućnosti. On ju je nakon toga otpratio kući, poljubio je i otišao.



ODLUKA – Ispunjavajući odnos

Danas mnogi odnosi ne počinju na takav način. Oni na žalost počinju s onim što bi trebalo biti na kraju, sa seksualnošću, a tada dolaze do početka, do pojašnjavanja što jedan partner očekuje od drugoga. Nikakvo čudo da se moraju boriti s mnogim poteškoćama, zbog čega snaga njihova odnosa ne jača, kao što bi trebalo, već slabi.

Mlada žena o kojoj je bilo riječi nije promijenila redoslijed, već je malo-pomalo uz pomoć dugih razgovora i pojašnjenja stvorila solidnu osnovu. Tada je smatrala da je došlo vrijeme odluke. Upitala Me za savjet i Ja sam joj savjetovao neka još malo pričeka jer vrijeme još nije sazrilo. Mnogim je muškarcima potrebno više vremena od žena da i se odlučili. Muškarci više razmišljaju, zato imaju i veće sumnje. Oni požuruju zajedničku seksualnost i zbog toga da bi ovladali problemima, čime se međutim ništa ne pojašnjava, već se problemi samo odgađaju, a zatim i produbljuju. Zato bi žena muškarcu trebala uvijek ostaviti dovoljno vremena, sve dok on ne bude u stanju svoj pristanak dati iz dubine srca.






Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html



Post je objavljen 28.09.2016. u 11:55 sati.