Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/anita-martinac

Marketing

HUMSKI DANI POEZIJE, 2015.

Humski dani poezije su najveća hercegovačka pjesnička manifestacija književnosti na hrvatskom jeziku. Tradicionalno održavaju se od 2001. godine u Mostar, u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača.
U sklopu ove manifestacije se od 2007. godine održava znanstveni skup Ikavski skup koji se bavi proučavanjem i promicanjem ikavskog govora hrvatskog jezika. Vodi ga prof. Antun Lučić u suradnji s Odjelom za književnost Filozofskog fakulteta u Mostaru. Svake godine književnici posjete i neku od osnovnih i srednjih škola. Ove godine upriličen je susret čak 13 književnika sa srednjoškolcima u Vitezu.
Humske dane završavamo Sveknjiževnom večeri koja je posvećena preminulim pjesnicima. O prijateljima koji su ostavili vječni trag svojom pisanom riječju spomenut ćemo se nešto poslije.
Večeras su sudjelovali članovi Dhk Herceg Bosne i gosti : Danica Bartulović, Drago Čondrić, Nevenka Kovačević, Maja Tomas (Split),Ante Kraljević (Zagreb), Fabijan Lovrić (Knin), Finka Filipović (Travnik) Alma Fazil-Obad, Lidija Glavaš (Međugorje), Miljenko Stojić (Široki Brijeg),Miljenka Koštro, Radica Leko (Posušje), Marina Kljajo-Radić, Josip Milić, Petar Milić, Ljubo Krmek, Jozo Jakša, Ivan Vrljić, Ivana Crnjac,Sanijela Matković,Ivan Baković i Anita Martinac



Post je objavljen 06.11.2015. u 09:36 sati.