Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/leonaleonaa

Marketing

Moje karting iskustvo

Pozdrav i dobrodošli na moj blog.
Za rođendan sam od dečka, između ostalog, dobila i kupon za karting. Pet vožnji od po deset minuta u Karting areni Zagreb. Oduševljenje, jer, ako me pratite, znate koliko volim adrenalin, brzinu i Formulu 1.
Prvi dio kupona otišli smo iskoristiti jučer. Prije par godina sam bila na jednoj vožnji, ali se ne sjećam toga detaljno, a i nova je staza pa nisam znala što očekivati. Išla sam s dozom straha jer nemam baš vozačkog iskustva. Kako mi je bilo? Ostanite sa mnom.

Dolaskom ispred arene adrenalin se povećao jer je zvuk go-karta bio sve jači. I sve mi je jače pasao. Podsjetio me na davnu 2011. i utrku F1 u Mađarskoj. Miris guma i benzina. Volim to. Staza je velika i prostire se i van, ali je bilo hladno i bila je zatvorena. Ovo je dio staze koji sam fotkala prije prijave u vožnju.



Prijavili smo se, dobili driver licence, uzeli kacige i štitnike, čuli pravila i bili smo spremni. Sjela sam u kart i adrenalin je bio na vrhuncu. Što i kako ću? Kaj ako se zabijem u prvu gumu? Pitanja su se rasprsnula onog trenutka kada sam stisnula pedalu gasa. Prvi krug mi je bio težak, morala sam procijeniti u kojem zavoju da kočim, u kojem mogu i pod punim gasom, kako mi se kart ponaša na kojem dijelu staze. Zato je vrijeme prvog kruga bilo lošije. Svaki sljedeći je bio bolji. Tih deset minuta mi je prošlo kao dvije. Pauza prije druge runde.
Druga runda, novi kart. Opet privikavanje na njega, tromiji je i manje me sluša. Nema veze, 'ko je gazda, on ili ja? Sad nas je sedmero u utrci, bit' će pretjecanja, propuštanja, sudara. Ok, go girl. Jedina si cura, valjda neće biti tako agresivni. Vraga nisu bili. Sve je išlo super do zadnjih par krugova kada se jedan od vozača zabio u moj kart, potpuno me izbacio s trkaće putanje i zabio u zaštitnu ogradu. Ozljeda (barem tada vidljivih) nije bilo i nastavila sam dalje. Sve me to usporilo i vozila sam više defenzivno i zato sam utrku završila zadnja. Doduše, ne s puno kašnjenja, ali zadnja. Ili prva od iza? Ovisi kako gledate. Svoja vremena na kraju utrke dobijete na mail s detaljnom analizom vaše vožnje.

Izlaskom iz arene sam vidjela da imam žulj na palcu od volana i da me bole prsti. Nije to lagano, a nisam ni ja baš prejaka. No, u konačnici, predivno iskustvo, vrijedno ponavljanja na koje idemo sljedeći tjedan. Ostale su nam još tri vožnje i više neću biti defenzivna vozačica. Lupam po gasu, pa što bude. Težih posljedica od još jednog žulja i pokoje masnice ne može biti. Vrijedi li to toga? Definitivno. Ako želite vidjeti još koju fotku, pratite me na Instagramu i Facebooku ( linkovi u opisu ).

Jeste li vi iskušali karting? Kakva su iskustva?

Do čitanja!

Post je objavljen 24.09.2016. u 12:43 sati.