Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iznajmljivanjestanova

Marketing

Što nas očekuje na domaćem tržištu nekretnina do 2027.

U slučaju optimističnog scenarija svi pokazatelji koji utječu na potražnju, bilo kratkoročno ili dugoročno, imaju osobite pozitivne vrijednosti.
Intenzitet gospodarskog oporavka, raspoloživi dohodak stanovništva, demografski trendovi i stupanj iskorištenosti EU-ovih fondova, neke su od najvažnijih varijabli koje će utjecati na ostvarenje pesimističnog, realističnog ili optimističnog scenarija za hrvatsko tržište stambenih prostora do 2027. godine, navodi se u analizi Raiffeisenbank Austria (RBA).
Analitičari RBA u najnovijoj publikaciji RBAnalize "Tržište stambenih prostora" razmatraju pokazatelje koji predstavljaju najznačajnije čimbenike u kretanju potražnje za stambenim nekretninama: demografske trendove, pregled najznačajnijih makroekonomskih pokazatelja, odnosno stanje i perspektive u gospodarstvu, ponudu stambenih kredita i kretanje kamatnih stopa te vladine politike.
Ovisno o budućem kretanju tih čimbenika, idućih godina moguć je optimističan, pesimističan i realističan scenarij za tržište stambenih prostora nekretnine Zagreb

Post je objavljen 23.09.2016. u 13:40 sati.