Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/leonaleonaa

Marketing

Najdraži film

Pozdrav i dobrodošli na moj blog.
Danas imate ekskluzivnu priliku saznati koji mi je omiljeni film i zašto, a možda upravo dobiti dobru preporuku za zamotati se u dekicu i ubiti hladno vrijeme. Ako vas zanima, ostanite tu, ako ne, desni gornji ugao sa oznakom X je mjesto za vas.

Trećeg rujna 2009. godine izašao je film Inglourious basterds. Ja sam tada imala 16 godina i dok su svi tada iščekivali Bridget Jones i sl., ja sam gadove. Film je bio toliko najavljivan da sam očekivala spektakl. To sam i dobila. Film stoljeća.
Tematika mu je ratna, smješten je u vrijeme Drugog svjetskog rata, u doba kada je Francuska bila okupirana. Film ima 5 poglavlja, a ukupno trajanje mu je 153 minute, što je za Tarantina i tipično. Jezici kojima se govori su engleski, njemački i francuski.

Radnja i započinje tako da njemački pukovnik Hans Landa (Christopher Waltz) dolazi u selo u Francuskoj gdje se skriva posljednja obitelj Židova. Nadmudrivanjem s domaćinom koji skriva obitelj uspješno je, Landa shvaća prijevaru i mjesto gdje se obitelj skriva i ubija ih. Jedina preživjela djevojka, Shosanna Dreyfus uspijeva pobjeći te par godina kasnije sprema krvavu osvetu.



Paralelno tome, poručnik Aldo Raine (Brad Pitt) predvodi skupinu vojnika (gadova), američkih židova, kojima je povjeren jednostavan zadatak: pronalaženje i ubijanje nacista.

Pucnjava, nasilje, spletke, prijevare, lukavost, humor - ono je što krasi ovaj film. Prožet je inteligentnim forama čemu najviše pridonosi Hans Landa, odnosno genijalni Christopher Waltz, koji mi je ujedno i najdraži glumac. Hans Landa iskusan je pukovnik kojem ništa ne staje na put, a ako i stane, biva uništeno. On je inteligentan, sa iznimnom moći zapažanja detalja koje onda koristi protiv protivnika očitim sarkazmom.

Kako film završava, tko je koga nadmudrio, susreću li se Landa i Raine, tko je kome na kraju pomogao, kako završava slavni Landa, a kako sam Hitler, doznajte sami.
Mogla bih vam napisati cijeli sažetak, film sam odgledala sigurno jedno desetak puta, 7 godina je na tronu najboljih filmova, znam svaki detalj, svaku scenu, skoro svaki dijalog, ali vam ne želim kvariti ako ga odlučite pogledati. Imate moju toplu preporuku.

Ako ste ga gledali, recite dojmove, ako niste, a budete, javite mi dojmove i onda, zbilja me zanimaju.

Do čitanja!

Post je objavljen 23.09.2016. u 12:08 sati.