Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Nizozemska – Hrvatska 3:1

Europska B-Liga u gou
1. kolo 7. sezona
Pandanet putem interneta 20. rujan 2016
.


Krenula je nova 7. sezona Europske Go Lige. Na startu smo igrali sa jednom od najjačih reprezentacija u našoj ligi. Bila je to Nizozemska, koja je prošle sezone ispala iz A-Lige.
Pogledajmo prvo sve rezultate naše lige u ovom kolu.

Sweden     - Switzerland 4:0
Netherlands - Croatia 3:1
Poland - Denmark 3:1
Slovakia - Turkey 2:2
United Kingdom - Belgium 3:1
Austria - Italy 2:2
Ovi rezultati su uglavnom očekivani. Očekuje se borba za vrh između Švedske, Nizozemske i Poljske. Dio njihovoga dosadašnjega natjecateljskoga staža je i u najjačoj A-Ligi.
Naši rezultati su:
Netherlands            - Croatia               3:1
Gilles van Eeden (gigago) 6 dan - Lovro Furjanić (Goodbyeman) 2 dan 1:0(Res.)
Peter Brouwer (breeze) 6 dan - Zoran Mutabžija (akebono) 2 dan 1:0(67,5)
Filip Vander Stappen (Mukti) 5 dan - Stjepan Meštrović (GetStrong) 1 dan 0:1(Res.)
Ruben Cornelissen (Rubenmc) 3 dan - Mladen Smud (Muradenu) 1 kyu 1:0(Res.)
Pogledamo li sastave reprezentacija upada u oči velika razlika u kategorijama po pločama u korist Nizozemaca. Svijesni smo toga, ali znamo da sve to nije samo matematika. Udio u igri ima i elemenat borbenosti i kreacije, ali igrači većega iskustva i znanja su i tu u prednosti, jer ne moraju stvarati u području znanja, pa mogu biti kreativniji i slobodniji. Slabiji zato trebaju više ulagati u partije, ako žele sportski pokušati pobjediti. Da bi napredovali, a pred nama su velike mogućnosti i izazovi, trebamo raditi na sebi, na svom znanju i odnosu prema ovoj igri koju volimo i koja nas mijenja dizanjem svijesti o svojim mogućnostima.
I pored slabijeg sastava može se konstatirati da nismo igrali u najjačem sastavu. Nedostajali su nam Matej Zakanj 4.dan i Velimir Kuhar 3.dan.
Na prvoj je ploči Lovro predao, kao bijeli, kada mu je protivnik naznačio veliki interes čemu se nije moglo oduprijeti. Lovro je odustao od vidljivo nemogućega.
Zoranov je protivnik igrao na nivou velikih prijetnji razvijajući tako prednost do završnih 67,5 poena. Kada sam pitao Zorana: 'Kako je bilo?', kratko ni je oslikao riječima: 'Prebio me ko mačku.'

Naš jedini bod ovaj puta - Stjepan Meštrović

Stjepan je vrlo koncentrirano igrao sa bijelima na trećoj ploči. Za rana je protivniku 'pokazao zube'. Moglo bi se reči da je čak i vodio igru. U samom mu se kraju protivnik predao pri ne velikoj poenskoj razlici. Bravo Stjepane!
Na četvrtoj je ploči Mladen krenuo 'stvarati balone'. Protivnik mu je nastojao uništiti balon iznutra i nastala mu je slaba grupa. U želji hvatanja Mladenu se rasplinuli baloni i sa osjetno manjom kontrolom ploče i protivnikovom pobjeglom grupom se predao.
Obaj rezultat sa Nizozemskom nam nije neuspjeh.
U slijedećem 2. kolu igramo sa Poljacima. Biti će to zanimljiv susret.

bl. Muradenu

Post je objavljen 22.09.2016. u 18:05 sati.