Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Original koji je slijedio kopije



Prekjučer se u Berlinu ubio poznanik koji je imao 44 godine. Tempirao je samoubojstvo nakon izbora na kojima je sudjelovao i izgubio. Poslao je i oproštajno pismo na adresu svoje stranke, koje je stiglo uredno u ponedjeljak, kako je planirano. Postoji kodeks koji vrijedi i kod nas da se takva pisma ne objavljuju, tako da od onih koji su ga vidili znamo samo detalje koji njima odgovaraju, ja sam dobio odgovor, da, bio je bolestan.
Iako smo obojica pripadali istom pokretu, nismo imali ništa zajedničko, niti smo se ni u jednoj bitnoj stvari slagali, osim bezuvjetnog temeljnog dohotka, s tim da je on i tu imao neke varijacije. Kad su prije pet godina pirati ušli u berlinski parlament svi su ga zapazili po načinu odijevanja, radničke hlače, palestinska marama, odmah se naravno saznalo i za njegovu seksualnu orijentaciju. Na prigovore oko marame je reagirao s Davidovom zvijezdom na lančiću oko vrata.
Bio je prepoznatljiv i bio je među rijetkim Originalima u svijetu kopija.
Zanimljivo kako nas poremete samoubojstva poznatih, ma koliko nam oni malo značili, mene asociraju uvijek na ono Camusovo da je samoubojstvo jedino ozbiljno filozofsko pitanje, on sam ga je izbjegao poginuvši. Eto ni post sinoć nisam objavio iako su fotke bile spremne, evo barem njih. Planirao sam lamentaciju o ljepoti prirodnosti na balkonu hostela u centru Korza, ima tu još jedna fotka koja ovdje ne paše.

Post je objavljen 20.09.2016. u 10:26 sati.