Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigaijaosvrti

Marketing

Praskozorje - Victoria Hislop



PRASKOZORJE - Victoria Hislop
U izdanju : Profil
CIPAR 1972G.
Gradić Famagusta, omiljeno je ljetno odredište na Mediteranu nakon nemira vraća se u normalu, počinje rasti i profitirati od turizma. Otvaraju se luksuzni hoteli u kojima složno rade mještani turskog i grčkog porijekla. Savvas Popacosta , mladi i ambiciozan čovjek koji misli samo na bogatstvo i pun je ideja za gradnju hotela. Cilj mu je napraviti najbolji hotel na otoku i u tomu uspijeva uz pomoć ženina novca, otvara najluksuzniji hotel "PRASKOZORJE". To mu nije bilo dosta pa počinje s izgradnjom novoga "Rajska Plaža" te tim projektom zanemari suprugu te voditelja noćnog kluba u hotelu zamoli da uz njegovu suprugu bude domaćin na koktel zabavama. Aphrodita nije oduševljena jer prezire Markosa.
Markos koji jako brzo napreduje na poslu skriva svoje tajne te bratu pomaže skriti neke stvari vezane za nemire na otoku u podrum hotela. Aphrodita užasno ljuta na supruga, popušta pod Markosovim šarmom te joj se Markos počinje sve više sviđati. Pa se upušta u aferu s njim te se potajno nalaze. Sve se mijenja kad počnu nemiri na otoku i izbija rat u koji se umiješa i Turska kako bi zaštitila svoje stanovnike na Cipru. Svi bježe s otoka te ostaje nekolicina otočana. Savvas uznemiren jer su se njegovi snovi pretvorili u pepeo . Dvije obitelji koje ostaju bore se za opstanak pokušavajući preživjeti nedaće koje su ih zadesile. Jedna od obitelji je Markosova . Sve se pretvorilo u kaos i borbu za preživljavanje.
Kakvu to tajnu krije Markos? Zašto je Aphrodita promijenila mišljenje o Markosu? Dali Savvas sumnja u suprugu? Što će se desiti s Markosom i Aphroditom ? Kako završava ta ljubavna veza? Kako će završiti nemiri koje je zadesio Cipar? Koliko su ljudi spremni pomoći jedni drugima?
Puno toga morate otkriti sami!
Izuzetno dirljiva priča u kojoj nas autorica vodi kroz živote dviju obitelji različitih stajališta koji imaju povjerenje i poštovanje jedni prema drugima dok oko njih bjesni rat. Dojmljiva priča gdje se bore za ljudska prava bez obzira na vjeru i nacionalnost onog drugog. Život koji se preko noći pretvara u noćnu moru i dvije obitelji koje ostaju u gradu dok se vode borbe. Jako zanimljiva knjiga kroz koju ustvari shvatiš kako nije bitno tko si i što si već to da si čovjek prije svega. Knjiga koja se ne čita samo jednom i odloži na policu, knjiga koju možeš čitati više puta i kroz nju shvatiš tko su ti pravi prijatelji u životnim nedaćama. Moje preporuke za ovu dirljivu priču dvije obitelji koje se bore za opstanak u napuštenom gradu. Mene se jako dojmila ova dirljiva priča za koju sam sigurna da ću pročitati još jednom čim se slegnu emocije. Knjiga koja te potakne na razmišljanje o vlastitom životu i ljudima kojima vjeruješ.
15.Rujan.2016
Osvrt napisala : Sandra Knežević

Post je objavljen 15.09.2016. u 08:47 sati.