Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Borongaj


Budući nam se nije okupila desetina, Plaćenički interni trening je izostao ovu nedjelju. Zato se osmorka Plaćenika zaputila na Zaz-ov trening u bivšu vojarnu Borongaj. Nije ih spriječilo ni rano ustajanje, ni plaćanje treninga od 10 kuna po glavi, ni ovakva US-imperijalističko-okupatorska propaganda...

Plaćenici

Pošto je u međuvremenu obećani tekst izostao, zadržat ću se na opsaci iz zadnjeg dijela prethodne rečenice. Ukratko nisu mi jasni likovi koji još uvijek briju na Amere u bilo kojem obliku. Od kad je 90-ih izgubila svog hladnoratovskog suparnika, ta imperija zla je krenula otkrivati svoje pravo lice. Ono što je admiral Lošo u svojim knjigama nazvao laboratorijskim uzorkom rasturanja višenacionalnih država nakon parodije zvane 9-11, su prodali u Afganistanu i Iraku.

Zatim su probali odradit Gruziju, ali medo je bio brži. Kad im to nije prošlo, sa pobunjenicima i "no-fly" zonom su odradili Libiju. Pa su po istom obrascu krenuli na Siriju, a kad su medo i zmaj sa par veta u VSUN-a spriječili uvođenje "no-fly" zone, kaznili su medu sa "revolucijom" u Ukrajini. No medo je opet bio brži i maznuo im Krim, koji je bio svrha cijele igre, dok je sa Donbasom spriječio njihov ulazak u Nato.

Plaćenici

I tako smo danas tu di jesmo. Cijeli svijet pleše na oštrici britve zaslugom "gospodara svijeta" čije planove sam skužio još davne 2003. godine, tijekom rada na knjizi jednog general-pukovnika, koji je svojedobno sa Starim pušio kube. Na žalost 13-godina kasnije neki to još nisu skužili. I dalje se kreteni naslikavaju sa njihovim okupatorskim znakovljem i briju na te iste imperijaliste, koji su nas u međuvremenu porobili i razoružali kroz svoju neo-kolonijalnu franšizu.

Sve piše, sve se zna. Pametnima bi trebalo biti dosta. No Einstein davno reče - Dvije stvari su bezgranične. Svemir i ljudska glupost. S tim da za svemir nisam siguran.


Post je objavljen 12.09.2016. u 09:01 sati.