Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/leonaleonaa

Marketing

5 najdražih pjesama - Challenge - Day 12

Pozdrav i dobrodošli na moj blog.
Unatoč mom današnjem silnom neraspoloženju i nekom tmurnom osjećaju odlučila sam vam predstaviti svoju top listu pjesama koje slušam i kada sam u ovakvom stanju, ali i koje slušam kada sam najraspoloženija. Deset ih ide u originalnom izazovu, no meni to zvuči puno i nisam sigurna da ih imam toliko pa sam mrvicu promijenila. Da odmah krenemo.

1. Ž. Joksimović - Lud i ponosan Pjesma je to koja mi je na vrhu već jedanaest godina. Što je u njoj posebno? Ne znam. Uživam u svakoj riječi, mogu je čuti kad i koliko god puta treba. Nije jedna od onih koja je danima bila na repeatu pa je sad više ne mogu čuti. Malo ljubavi, ponosa, odlazaka, vraćanja. Svi se nalazimo u njoj, a i to je Željko. Može napraviti pjesmu o bilo čemu, bit' će s dušom.

2. D. Merlin - Moja mala Židovko Nikada me nijedna (ratna) tragedija nije pogodila kao nacistički zločini, a s njima najmanje imam veze. Kao sirota Anna Frank koja je tek bila na početku života. Ni kriva ni dužna. Moja mala djevojko, ti znaš kako je to.

3. Coldplay - Paradise Para-para-paradaaajz. Pjesma koja je bila hit dok sam bila u srednjoj, stalno se negdje vrtila, prelako mi je ušla u uho, a i slonić iz spota je presladak. Volim je i danas i često je poslušam.

4. Toše Proeski - Žao mi je Da, Toše, žao mi je što te nema više.

5. Nina Badrić - Dodiri od stakla Dama. Diva. Ne znam bolje riječi kojima bih opisala Ninu. Ovu pjesmu sam izdvojila jer mi je njezina najdraža i jer u njoj ima toliko emocija i ljubavi.

Eto, pišući ovo i slušajući sjetila sam se još jedne meni drage pjesme. Ipak je top šest pjesama, ali ovo je ionako moj blog i mogu što hoću.

6. J. Timberlake - Mirrors Yesterday is history, tomorrow's a mystery. Pjesma koja me naučila da danas jesi, sutra već možda nisi.

Moj glazbeni ukus je različit, osim ovih šest pjesama i šest izvođača ja ih još imam hrpu, ma hrpetinu. Od stranih do domaćih ( ili barem onih s ex-yu područja ). Istina je da najviše volim balade i smatram da ih je jako teško napisati. Koliko god tužne, mene one opuštaju.

Linkajte mi vašu najdražu pjesmu i recite zašto baš ona.

Do čitanja!

Post je objavljen 11.09.2016. u 17:47 sati.