Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Mogli bismo mi imati i bolje da je političke volje



Fota Divlji Park je dio Zoološkog društva Irske. Zauzima (trenutno) 100 jutara na otoku Fota koji je10 km istočno od grada Cork. Godišnje ga posjeti preko 440,000 posjetitelja.
Vizija FOTA Divlji Park je inspirirati ljude da shvate očuvanje biološke raznolikosti našeg prirodnog svijeta. U parku su temeljne vrijednosti očuvanja: obrazovanje, istraživanje i zabava. Na taj način nastoje osigurati jedinstvo s ciljem postizanja većeg razumijevanja javnosti o ugroženosti biljnih i životinjskih staništa i smanjenju globalne biološke raznolikosti. Trenutno je pri kraju dodatno uređenje 27 hektara sa fokusom na azijske životinje i biljke.

To je iz službenih izvora o Fota parku. No stvarno ga treba doživjeti kako bi se dobila slika prostora. Uglavnom u parku su one životinje koje mogu živjeti na toj klimi. Mene su ipak neke začudile jer nisam ih očekivala u Irskoj. U prošlom postu sam stavila sliku sumatranskog tigra. Imala sam sreću biti u pravi trenutak sa spremnim fotićem. No polako ćemo se prošetati dio po dio jer bi za jedan post bilo previše. Nadam se da će vam se nešto i dopasti. Osobno koliko god mi je bilo lijepo nekako ipak više volim da su te životinje na slobodi tamo gdje inače žive. Da, da, znam kontradiktorno je to. Za neke vrste koje je čovjek već do sada u divljini uništio jedini opstanak su ovakvi ZOO-parkovi. I dakle:

Odmah iza svakog ulaza (dva su na različitim stranama) je dječje igralište i obavezni kafići sa suvenirnicama



kafiće znate pa ih ne fotkam (uglavnom) zatim jezera i pernati svijet. Odabrala sam dva flaminga



Pažnju su mi privukli ovi crni, crni majmuni. Vrlo vas znatiželjno gledaju





Skrenemo po uputama na stazu lijevo kad u susret nam dolaze one.



Mi smo stali sa strane, a one vrlo ponosno promarširale, a kako je bio sunčan dan sasvim sigurno se nisu uputile u maglu.

Nastavak slijedi, a za one koji žele vidjeti posebno








Post je objavljen 07.09.2016. u 12:45 sati.