Pozdrav svima!
Danas se prisjećamo djetinjstva uz mirise i okuse domaćih tačkrla. Ti vrući slatki jastučići punjeni domaćim pekmezom
uvijek me odvedu u prošlost u dane igre i smijeha. Danas ih radim ne samo za sebe nego i za sve vas koji cijenite i volite tradicionalnu kuhinju i stare provjerene domaće recepte!
Sastojci potrebni za izradu tačkrla:
400 g glatkog brašna
2 jaja
300 g pire krumpira
3 žlice ulja
pola žličice soli
pekmez od marelica
Uglavnom ih radim od ostataka pire krumpira, ali ako ga nemate možete skuhati krumpir u ljusci i naribati.
Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i razvaljajte na pola centimetra debljine. Možete ih rezati i oblikovati u kvadratiće ili polumjeseca kao ja. Izrežite čašom ili okruglim kalupom tijesto te stavite na sredinu svakog kruga žličicu pekmeza.