Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

TAČKRLE S PEKMEZOM

Pozdrav svima!
Danas se prisjećamo djetinjstva uz mirise i okuse domaćih tačkrla. Ti vrući slatki jastučići punjeni domaćim pekmezom
uvijek me odvedu u prošlost u dane igre i smijeha. Danas ih radim ne samo za sebe nego i za sve vas koji cijenite i volite tradicionalnu kuhinju i stare provjerene domaće recepte!
Sastojci potrebni za izradu tačkrla:
400 g glatkog brašna
2 jaja
300 g pire krumpira
3 žlice ulja
pola žličice soli
pekmez od marelica
Uglavnom ih radim od ostataka pire krumpira, ali ako ga nemate možete skuhati krumpir u ljusci i naribati.
Dodajte ostale sastojke i zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i razvaljajte na pola centimetra debljine. Možete ih rezati i oblikovati u kvadratiće ili polumjeseca kao ja. Izrežite čašom ili okruglim kalupom tijesto te stavite na sredinu svakog kruga žličicu pekmeza.



Pritisnite prstima ili vilicom dobro svaki rub da tijekom kuhanja pekmez ne iscuri. Možete ih pripremati svježe ili zamrznuti za neku drugu priliku. Kuhajte ih u slanoj vrućoj vodi, a gotove su kad isplivaju na površinu.
Na malo masti ili maslaca prepržite krušne mrvice i prelijte preko tačkrla, a kombinacija s kiselim vrhnjem je više nego dobra!
Servus i u slast :)



Post je objavljen 07.09.2016. u 08:57 sati.