Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Dobrinj-prestonica culture



Nema nekog efekta od stavljanja postova u 11 navečer, pogotovo ako se radi o mom blogu koji ionako obično izuzetno brzo nestane s naslovnice. Zato ću staviti post o izuzetnoj galeriji o kojoj sam već pisao jednog od ranijih ljeta, poznatog, sad već nažalost pokojnog, kolekcionara Infelda, koja se nalazi eto igrom životnih sudbina, udovica Zdenka mu je odavdje, u malom Dobrinju na otoku Krku. Dakle galeriju Infeld sam već spominjao, sad vidim da je to i centar "culture", to je jače od mene, odmah me zadivilo na plakatu, kultura ionako suviše trivijalno zvuči.
Ove godine izložba nije posvećena nekom velikanu iz Infeldove kolekcije, kao što je npr. bila Hundertwasseru, nego se naprosto radi o mini retrospektivi, ja bih rekao izuzetno uspješnoj, meni tu najbolja izložba do sad. Jedan kat je zauzeo hrvatski slikar, po prezimenu i motivima valjda otočnih korijena, idealni radovi za npr. stanove političara koji i u svojim stanovima mogu demonstrirati s tim slikama koliko cijene rodnu grudu, kažem, tu se nisam zadržavao, no sve drugo mi je bilo perfektno, od Warhola do Ramosa i nekih koji su i meni eto otkriće, a imam muzeja suvremene umjetnosti u nogama.
Pisao sam već o našoj autohtonoj naivnoj umjetnosti, vježbao ironiju i sarkazam, ali večeras moram konstatirati, Milan Generalić je zakon, tip me doslovno osvojio na prvu, ono vjenčanje sam gotovo pao s nogu. Prvi put čujem, čuo sam za drugu dvojicu prezimenjaka o kojima ne bih, no ovog ću vjerojatno guglati, večeras ne stignem, sutra je radni dan. Tko bude na Krku do kraja mjeseca, preporučujem mu izložbu, tak nešto besplatno, a više nego dobro teško je naći.
Počeo mi divljati komp, dvije rečenice iz teksta bacilo na kraj posta, nemam vremena tražiti gdje je stajalo pa brišem, radi se o pohvali portretima kolekcionara i obitelji, laku noć.


Post je objavljen 04.09.2016. u 23:25 sati.