Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/potok

Marketing

U čast sv. Majke Terezije

Poruka Majke Terezije
Lako je voljeti ljude koji su daleko, no nije uvijek tako lako voljeti one koji žive s nama ili blizu nas. Ne slažem se da sve što činimo trebamo činiti u velikom stilu. Ljubav treba početi s jednom osobom. Da biste voljeli neku osobu, morate s njom postati bliski. Svatko treba ljubav, svatko treba znati da je željan i Bogu vrijedan.


Bože, Oče naš, uđi u moju kuću i oduzmi sve moje brige i bolesti, bdij i liječi nada mnom i mojom obitelji u Isusovo ime.
AMEN.
Najstrašnije siromaštvo je osamljenost i osjećaj da nas nitko ne voli.
Mi ništa ne činimo, Bog je taj koji čini sve. Njemu ide sva slava. Nije me pozvao da budem uspješna žena, nego žena vjere.
Čudo nije to što mi radimo svoj posao, nego to što nas on usrećuje.

Da bismo dobili nešto što nikada nismo imali, moramo učiniti nešto što nikada nismo učinili. Kada nam Bog uzima nešto što ne možemo shvatiti, on nas ne kažnjava, već nam otvara ruke da primimo nešto još bolje. Božja volja nikada nas neće odvesti negdje gdje nas Božja milost neće zaštititi.

“Majka Terezija kao ni jedna osoba na svijetu predstavlja ljubav prema bližnjem svom. U Kalkuti ona se brinula o najsiromašnijima među siromašnima, o umirućima i bolesnim . Nju poštuju nebrojeni ljudi širom svijeta, pri čemu mnogi u njoj vide modernu sveticu: "The Saint of the Gutters". Njeno zalaganje za dostojanstvo čovjeka nagrađeno je Nobelovom nagradom za mir 1979. godine, ali ju je učinilo i kontroverznom osobom zbog kritike svake forme abortusa. Red koji je ona osnovala "Misionari ljubavi prema bližnjem svom" danas djeluje u mnogim zemljama svijeta.

Misli Majke Terezije

Dobro raspoloženje
Kapljica vode
Lijek za otuđenje
Ljubav i siromaštvo
Ljubav u obitelji
Molitva
Mudre izreke Majke Tereze
Najveći cilj
Nađi vremena za smijeh, to je melodija duše
Ne prepuštaj se tuzi.
Previše egoizma i žeđi za zaradom
Radost
Tražite Ga
“Najstrašnije siromaštvo je osamljenost i osjećaj da nas nitko ne voli.”

Donosim ove tekstove dok završava misa u Vatikanu, na kojoj je Majka Terezija, Albanka iz Skopja, koja je djelovala među siromasima u Kalkuti, proglašena svetom.

Post je objavljen 04.09.2016. u 12:03 sati.