Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

UVODI SE RED U DIVLJI ZAPAD: 2.000 građana ne plaća odvoz smeća, a u Vrgorskoj krajini svijetle čak 1.784 žarulje rasvjete!



Gradska vlast odlučila je uvesti red u dva „kostura iz ormara“ koji su je dočekali nakon preuzimanja vlasti prije nekoliko mjeseci. Gradonačelnik Ante Pranić izvijestio je tako javnost kako je uvidom u evidenciju MUP-a na području Grada Vrgorca otkriveno da je čak 2000 ljudi izvan sustava obračuna za usluge plaćanja odvoza komunalnog otpada. Od toga broja 1.159 se odnosi na sela, a 876 na sam Vrgorac. Kako račun po članu domaćinstva iznosi 16 kuna + PDV, lako je izračunati da zbog neplaćanja odvoza otpada od strane spomenutih ljudi, Gradska Čistoća godišnje zarađuje 360 tisuća kuna manje nego što bi trebala. Kada bi ta gradska tvrtka imala taj novac, njezino bi poslovanje bilo daleko jednostavnije, a servisiranje domaćinstava uspješnije. Za Pranića je takvo stanje „divlji zapad“ i planiram mu se stati u kraj. Zbog toga se od 1. rujna (danas) kreće s revidiranim brojevima uz račune za kolovoz, a građani imaju mjesec dana za kontrolu. Ako smatraju da brojke na računu nisu točne, mogu zatražiti službeni dokument o broju prijavljenih na svojoj adresi u Policijskoj postaji Vrgorac. Samo sa službenim dokumentom će se moći korigirati računi ako netko misli da je korekcija potrebna.

Također, gradska uprava kreće sa revizijom javne rasvjete prije prijave na Fond zaštite okoliša i zamjene postojećih svjetiljki onima sa LED-om. Kako se u prošlim godinama rasvjeta u mjesne odbore populistički postavljala bez ikakvog plana, „šakom i kapom“, utvrđeno je da na području Vrgorske krajine trenutno svijetle nevjerojatne 1.784 svjetiljke na svega 6.500 stanovnika, pa Grad Vrgorac za električnu energiju godišnje mora platiti čak 700 tisuća kuna. Zbog tako velikog broja svjetiljki Grad ne može osigurati da svijetle cijelu noć, pa je još bivša vlast donijela odluku da se rasvjeta gasi iza ponoći. Nova gradska vlast namjerava revidirati trenutni broj rasvjetnih tijela i smanjiti ih na izdrživ broj, kako bi oni koji ostanu mogli svijetliti u cjelovečernjem režimu. Kako navode iz gradske uprave, broj je detaljiziran u svim selima i uvidjelo se da postoje nesrazmjeri između pojedinih sela koji graniče sa zdravom pameti.

Post je objavljen 01.09.2016. u 13:07 sati.