Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigekojeoduzimajudah

Marketing

Sarah J. Maas - Prijestolje od stakla

Sarah J. Maas - Prijestolje od stakla
U izdanju FOKUS na hit

Celaena Sardothien je najozloglašeniji ubojica Adarlana, strah i trepet. Ali ona već godinu dana robija u rudnicima soli. Jednog dana po nju dolazi kapetan kraljevske straže. Sam princ, Dorian Havilliard, nudi joj slobodu,a zauzvrat mora služiti kralju Adarlana, zbog kojeg i je na robiji. Ali (uvijek postoji ali) da bi došla do te pozicije, mora se boriti protiv 23 drugih kandidata.
Dok naporno trenira i priprema se za natjecanje, u dvorcu se dešavaju čudne stvari. Možda bi te stvari i bile uobičajene da u zemlji magija nije zabranjena. Netko ili nešto ubija natjecatelje i sama Celaena je u opasnosti. Ostaje u anonimnosti, nitko ne smije znati tko je ona, njen identitet mora ostati tajan dok svi ostali na dvorcu misle da je ona još jedna prinčeva ljubavnica.
"Ja sam Celaena Sardothien, Adarlanov ubojica. Kad bi ovi muškarci znali tko sam, prestali bi se smijati. Ja sam Celaena Sardothien. Pobijedit ću. Neću se bojati."

"Nešto jako zlo obitava u ovom dvorcu, nešto dovoljno opako da i zvijezde drhte od njega."

Wooow, oduševljena sam ovom knjigom i jedva čekam sljedeći nastavak.
I inače obožavam distopijske romane, obožavam se izgubiti u nekom izmišljenon svijetu gdje ima malo nadnaravnog, mistike i prstohvat magije, a to je baš ovakva knjiga.
Glavna junakinja mi se posebno svidjela. Jako je mlada,a odvažna i hrabra. Prešla je težak put,a još ima volje za životom i uz osmijeh prolazi sve kušnje koje stave pred nju. A tu je i njena ljubav prema knjigama i tu sam se nekako prepoznala u njoj.
Uživala sam u svakoj stranici, smijala sam se s njom i strahovala u njenim bitkama. Čista desetka od mene. Svakako morate pročitati ovu knjigu!
Napisala Dijana Mandić

Post je objavljen 31.08.2016. u 00:30 sati.