Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

DUHOVNOST




DUHOVNOST
Sai Baba govori O ODNOSIMA


Današnji svijet boluje od nedostatka duhovnosti. Pojam duhovnost ili spiritualnost potječe od latinske riječi spititus, što znači Duh. Duh je esenca, on je bit svega. U osnovi, osjetila zapažaju samo varke. Ti vidiš neki kamen i misliš da je to neživa materija. Vidiš stablo i misliš da je to nešto posve različito od životinje ili čovjeka. Razliku koju zapažaš uvjetuje maja, privid, varka. Maja poput koprene ili privida prekriva Duh pred tvojim očima i čini da se on prikazuje u najraznovrsnijim oblicima. U najdubljoj osnovi Jedne Istine uopće ne postoji kamen, ne postoji stablo, ne postoje ni životinja ni čovjek. U osnovi postoji samo sveobuhvatni Duh i on je Bog. Zato neki kamen u osnovi nije ništa manje i ništa više neživ od nekog stabla ili životinje. Ovdje je tek pojavni oblik jednoga Duha drugačiji, koji je bit i toga kamena. U svojoj biti sve je jednako jer je sve što postoji odraz Jednoga Boga. Zato je ispravno učenje koje te upozorava da poštuješ sve što je na Zemlji, budući da je sve Bog.

To je odlučujuća istina koja znači veliku razliku u usporedbi s prividom koji razdvaja i koja sve mijenja. Ako je naime, sve što postoji i sve što nastaje Bog, tada moraš svemu što te okružuje i na što nailaziš iskazivati isto poštovanje koje bi osjećao i prema Bogu, kada bi Ga sreo. Nemoj misliti da bi se čak i najveći ateist mogao drukčije ponašati. Tko gleda u Božji lik, suočava se s najdubljom osobnom istinom. Nitko ne može pri susretu s tim najvećim od svih čudesa ostati ravnodušnim.

A što je to najveće čudo? Ono se sastoji u istini da je sve Bog. Ti si Bog. Tvoj je partner Bog. Tvoja zajednica. Tvoja okolina. Tvoja domovina. Cijeli svijet. Sve je Bog. Sve si ti. Sve je Jedno. To je cijela istina. To je ono oko čega se sve okreće.

Ti si tu istinu zaboravio. Ona međutim drijema u tebi. U ovom trenutku, nju nije moguće dosegnuti preko tvoje svijesti. Cilj ove knjige, cilj cijele Moje misije jest u tome da to promijenim. Zato budi miran i budi siguran: doći ćeš u dodir sa svojom najdubljom nutrinom.




Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html


Post je objavljen 30.08.2016. u 22:14 sati.