Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTAR TOLUŠIĆ PONOVO U VIROVITICI, SUHOPOLJU I OKOLICI


PROVEDBOM PROJEKATA EU DO KULTURNOG I GOSPODARSKOG RAZVOJA

U ponedjeljak 29. kolovoza 2016. godine ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić prisustvovao je u Virovitici dvama svečanim događajima u okviru EU projekata značajnih za društveni, kulturni i gospodarski razvoj ovoga grada. U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici potpisan je Ugovor o opremanju i izgradnji studentskog doma, a nakon toga održana je početna konferencija u okviru projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“.
Ukupna vrijednost opremanja i izgradnje novog studentskog doma u kompleksu bivše vojarne iznosi 19.373.876,98 kuna, od čega će 18.524.301,88 kuna biti sufinancirano EU sredstvima. Završetkom projekta koji je planiran za kolovoz 2017. godine, grad Virovitica će dobiti 108 ležajeva za studente što će doprinijeti povećanju stope upisa i završavanja visokoškolskog obrazovanja te poboljšanju uvjeta studiranja kroz smanjenje troškova, posebice studentima u nepovoljnog financijskog položaja.

Drugi je događaj iz općine Suhopolje gdje je održana početna konferencija projekta „Centar za posjetitelje – Dvorac Janković“, čija je ukupna vrijednost 39.767.716,50 kuna dok je udio EU sredstava 33.419.096,67 kuna. Dvorac će biti obnovljen kao kulturno dobro, ali i kao luksuzni smještajni objekt, što će omogućiti razvoj kulturnog turizma općine Suhopolje. Ovim projektom osigurat će se gospodarski rast i nova radna mjesta za stanovnike Suhopolja.
„Ovo je drugi dvorac u Virovitičko-podravskoj županiji koji će biti obnovljen iz EU fondova, uz onaj u Kapela Dvoru koji je iz ruševine obnovljen u hotel. Spašavamo kulturnu baštinu naše Slavonije i Hrvatske, a dvorce pretvaramo u atraktivnu turističku destinaciju sa smještajnim kapacitetima. Dvorac u Suhopolju privlačit će goste iz Hrvatske, ali i cijele regije“ – izjavio je ministar Tolušić.
Ministar Tolušić posjetio je i Grad Našice gdje je održao radni sastanak s gradonačelnikom mr. Krešimirom Žagarom, dipl. ing. i njegovim suradnicima na kojem su razgovarali o mogućnostima financiranja lokalnih projekata iz EU fondova. Nakon sastanka svi sudionici uputili su se u obilazak objekta koji će postati projekat u okviru obnove kulturne baštine na području Našica: Velikog i Malog dvorca u Našicama, Gregerove vile te franjevačkog samostana i kapelice obitelji Pejačević.



Post je objavljen 30.08.2016. u 16:54 sati.