Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dmj

Marketing

Najljepše dječje banke



Trnoružica

Usprkos savjetima starijih i iskusnijih, mlada princeza odlučila je uzeti kredit kod „Vreteno banke“ sa rokom otplate od sto godina. Kamate su bile tolike da je tijekom otplatnog roka samo spavala, jer si nije mogla priuštiti izlaske niti ma što drugo. Ipak, izvukla se kad se u nju zaljubio uspješni vlasnik pečenjare „Princ“. Nije baš bila oduševljena njegovim poljupcima, no kad joj je obećao otplatiti kredit ako se uda za njega, razumno je pristala.

Tri praščića

Trojica braće posvađali su se oko nasljedstva i odlučili sagraditi svaki svoju kuću. Uzeli su kredite od banke i krenuli graditi. Prvi je brat angažirao građevinsku tvrtku „Slama d.o.o.“ i uplatio im iznos avansno, par dana prije no što im je Porezna sjela na račun i ovršila ih. Ostavši bez novaca, morao je prodati građevinsko zemljište da može nastaviti još dvadeset godina otplaćivati zajam. Drugi brat uložio je posuđeni novac u kupnju dionica toplica s ljekovitim blatom u Peruu, u što ga je uvjerio kolega iz firme, koji sam, naravno, nije uložio ništa. Ostao je bez svega, samo s višedesetljetnim kreditom. Treći brat uspio je nekako od posuđenih novaca skrpati nekakav kućerak, ali propala mu je ideja da u prizemlju otvori lokal za prodaju svinjetine, jer je onamo smjestio dvojicu osiromašene braće. Morao im je pomoći jer su si uzajamno bili jamci.

Pepeljuga

Mlada djevojka zarađivala je neku crkavicu na poslovima čišćenja obiteljskog pansiona, no maćeha i obje polusestre su je mrzile, jer im je odbila biti jamac. Stoga su joj uvijek uvaljivali noćnu smjenu kada su u gradu bile neke fešte i proslave, te nije imala društvenog života. Jednom joj je dopizdilo, pa je u kineskom dućanu kupila haljinu i cipelice i pozvala taksi, te otišla na ples. Ondje je upoznala mladog poduzetnika, vlasnika male privatne banke, te je plesala s njim. Plašeći se da materijal kineske haljine neće izdržati dulje od ponoći, a i da će je kučke skužiti, odjurila je s plesa rano, pri čemu je izgubila jednu cipelu. Bankar ju je našao i odlučio potražiti vlasnicu. Oženio se za prodavačicu lokalnog kineskog dućana, a nešto kasnije su angažirali i neku mladu curu koja mu se činila poznato da im dvaput tjedno očisti i opegla.

I tako dalje, zapravo je grozno lako preraditi svaku...


Post je objavljen 22.08.2016. u 21:07 sati.